×

Срібна монета 1oz Домініка 2 долари 2021 Східні Кариби

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 150,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0633g
Опис

Срібна монета Домініки 2021 року «Папуга Домініки Сіссероу» вагою 1 унція випущена монетним двором Скоттсдейла і є одним із восьми випусків на рік у цій історичній програмі монет EC8. Програма EC8 (Eastern Caribbean Bank) складається з чотирьох монет, викарбуваних щороку від імені кожного з восьми островів Карибського басейну, що входять до ECCB – Ангілья, Антигуа та Барбуда, Співдружність Домініки, Гренада, Монтсеррат, Сент-Кітс та Невіс, Сент-Люсія , а також Сент-Вінсент та Гренадини. ECCB є офіційним емітентом східно-карибського долара, валюти програми EC8 Coin з моменту її запуску у 2018 році. Папуга Сіссероу, також відомий як імператорський амазон або домініканський амазон, є національним птахом острова Домініка і знаходиться під загрозою зникнення, оскільки його можна знайти тільки на острові. За оцінками, у 2019 році у дикій природі залишилося лише 50 дорослих птахів. Це великі папуги середньої довжини 19 дюймів, причому як самці, і самки мають однакове забарвлення. Пурпурне пір'я облямовує передню частину, темно-зелене на спині і яскраво-червоне по краю крила.

На аверсі зображено портрет Її Величності королеви Єлизавети II, оточений гілками лавра. По ободу стоять написи: «EASTERN CARIBBEAN CENTRAL BANK», «1 OZ .999 SILVER», «QUEEN ELIZABETH II», «TWO DOLLARS» (Східно-Карибський центральний банк, 1 унція .999 срібла, королева Єлизавета II, два долари).

На реверсі, на тлі гір, зображено пару нерозлучників-папуг Сіссероу на гілці, що ткнулися один в одного дзьобами. Над папугами розташований напис – «Dominika» (Домініка), а ще вище зазначений рік випуску – «2021». Обід має хвилясті лінії, між якими знаходяться точки, що ускладнює копіювання монет і забезпечує певний рівень безпеки.

Read more
Деталі товару
0633g

Характеристики

Серія
Домініка
Країна
Східні Кариби
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2021
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Східнокарибський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Південна Америка
Виробник
Домініка
Монетний двір
Монетний Двір Скотсдейл
Тираж, шт
25000
Діаметр, мм
38,6
Товщина, мм
3,2
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua