×

Срібна монета 1oz Сент-Вінсент і Гренадіни 2 долара 2020 Східні Кариби

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 300,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0583r
Опис

Срібна монета «Pax Et Justitia» – сьомий випуск 2020 року в серії монет EC8 Сент-Вінсента та Гренадін. Ця срібна монета вагою в одну унцію випущена острівною державою і є однією із восьми щорічних випусків цієї історичної серії з низьким тиражем, яка розпочалася у 2018 році. Герб Сент-Вінсент і Гренадін заснований на попередньому колоніальному варіанті, який використовувався протягом 72 років у 20 столітті, і має латинську назву національного девізу, фразу, яка перекладається як «Мир та Правосуддя». На малюнку дві жінки в класичному римському платті, одна з оливковою гілкою, а інша стоїть навколішки і тримає ваги правосуддя над золотим вівтарем. Програма EC8 (Eastern Caribbean Bank) складається з чотирьох монет, викарбуваних щороку від імені кожного з восьми островів Карибського басейну, що входять в ECCB – Ангілья, Антигуа та Барбуда, Співдружність Домініки, Гренада, Монтсеррат, Сент-Кітс та Невіс, Сент-Люсія, а також Сент-Вінсент та Гренадини. ECCB є офіційним емітентом східно-карибського долара, валюти програми EC8 Coin з моменту її запуску в 2018 році.

На аверсі зображено портрет Її Величності королеви Єлизавети II, оточений гілками лавра. По ободу знаходяться написи: «EASTERN CARIBBEAN CENTRAL BANK 1 OZ .999 SILVER QUEEN ELIZABETH II TWO DOLLARS» (Центральний банк Східних Карибів, 1 унція срібла 0,999 проби, королева Єлизавета II, 2 східно-карибських долара).

На реверсі зображено національний герб – «Pax et Justitia». Стояча жінка простягає оливкову гілку, символ миру, і жінка навколішки тримає ваги правосуддя над вівтарем між ними. Нижче знаходиться сувій із написом «PAX•ET•JUSTITIA», що латиною означає «Мир і справедливість». Вздовж обода монети розміщено назву країни – «ST. VINCENT & THE GRENADINES». Внизу вказаний рік випуску – «2020».

Read more
Деталі товару
0583r

Характеристики

Серія
EC8
Країна
Східні Кариби
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2020
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Східнокарибський долар
Збереження
BU
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Південна Америка
Виробник
Східні Кариби
Монетний двір
Монетний Двір Скотсдейл
Тираж, шт
25000
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
3,2
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua