×

Срібна монета 1oz Гренада 2 долара 2021 Східні Кариби

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 200,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0584r
Опис

Східно-Карибський центральний банк (Eastern Caribbean Central Bank) випустив в обіг монети за програмою «EC8» з гербом Гренади, затвердженим у 1974 році. Щит розділено на чотири частини: у двох зображений британський лев, у двох інших – лілія, що спирається на півмісяць. Щит підтримують з одного боку армадилл (броненосець), що стоїть перед стеблом кукурудзи, з іншого — гренадська лептотила (вид із роду голубів-лептотил), що стоїть під банановою пальмою. Основа: гори, поля та Велике Озеро Гренади – Етанг. Девіз – «Ever Conscious of God, We Aspire, Build and Advance as One People» (Незмінно вірячи в Бога, ми прагнемо, будуємо і просуваємось як один народ). Гренада – країна в Карибському морі, розташована на великому острові з такою самою назвою і ще дещо меншою площею. Програма EC8 (Eastern Caribbean Bank) складається з чотирьох монет, викарбуваних щороку від імені кожного з восьми островів Карибського басейну, що входять до ECCB – Ангілья, Антигуа та Барбуда, Співдружність Домініки, Гренада, Монтсеррат, Сент-Кітс та Невіс, Сент-Люсія, а також Сент-Вінсент та Гренадини. ECCB є офіційним емітентом східно-карибського долара, валюти програми EC8 Coin з моменту її запуску у 2018 році.

На аверсі монети розташований портрет Її Величності Королеви Єлизавети II прикрашений з двох сторін лавровими гілками. Написи: «EASTERN CARIBBEAN CENTRAL BANK», «QUEEN ELIZABETH II», номінальна вартість і технічні характеристики, відповідні монеті – «TWO DOLLARS», «1 OZ .999 SILVER».

На реверсі монети викарбовано герб Гренади, на якому зображені броненосець і голуб Гренади, що тримають щит Гренади. Під гербом розташовано сім зірок, які символізують сім спільнот Гренади. Вгорі півколом розміщено назву країни – «GRENADA». Справа зазначений рік випуску – «2021».

Read more
Деталі товару
0584r

Характеристики

Серія
EC8
Країна
Східні Кариби
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2021
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Східнокарибський долар
Збереження
BU
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Відмінна
Походження
Північна Америка
Виробник
Східні Кариби
Монетний двір
Монетний Двір Скотсдейл
Тираж, шт
25000
Діаметр, мм
38,6
Товщина, мм
3,2
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua