×

Срібна монета Мирний Долар 1 долар 1924 США (BU)

26.73g / 900 / 0.7734oz

Read moreShow less
2 700,00 ₴
В наявності
Артикул:
6057-1924
Опис

Мирний долар – срібна монета США номіналом в 1 долар. Випускалася в 1921-1928, 1934-1935 і 1964 роках. Спочатку планувалося викарбувати пам'ятну монету на честь закінчення Першої світової війни. Своєю назвою зобов'язана слову «PEACE» в нижній частині реверса.

У 1918 році американська асоціація нумізматів звернулася з листом, що закликав випустити пам'ятну монету на честь закінчення Першої світової війни. Був оголошений конкурс, в якому взяло участь 9 осіб. В результаті Антоніо де Франчіскі було доручено створити зображення майбутньої монети. Монета випускалася на монетних дворах Філадельфії, Денвера і Сан-Франциско. Позначення монетного двору (D для Денвера, S для Сан-Франциско) знаходиться на реверсі монети під позначенням номіналу «ONE». Монети, випущені в Філадельфії, не мають відповідної літери. В якості моделі для зображення Свободи Антоніо де Франчіскі використовував свою дружину Терезу. Спочатку на реверсі Антоніо де Франчіскі планував помістити білоголового орлана – геральдичний символ США, який тримає в пазурах розламаний меч. Однак таке зображення могло символізувати також і поразку. У зв'язку з цим гравер Морган замінив меч на оливкову гілку, яка сама по собі символізує мир.

На аверсі монети викарбувана Свобода, на голові якої зображена пов'язка з променями. Вгорі знаходиться напис «LIBERTY». Напис «IN GOD WE TRVST» (Ми віримо в Бога) містить латинську «V» замість латинської «U». Внизу вказаний рік випуску монети.

На реверсі викарбуваний орел, який стоїть прямо на скелі зі складеними крилами. В пазурах орла знаходиться оливкова гілка, яка сама по собі символізує мир. Позаду орла розбіжні промені. Угорі півколом розташований напис в 2 ряди – «UNITED STATES OF AMERICA», «E PLURIBUS UNUM». (Сполучені Штати Америки, З багатьох – єдине). Також відображено номінал – «ONE DOLLAR» і напис «PEACE» (Мир) – внизу.

Read moreShow less
Детальніше про товар
6057-1924

Характеристики

Серія
Мирний долар
Країна
США
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
1924
Вага монети, гр
26,73
Проба
900
Вага металу, oz
0,7734
Валюта
Долар США
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Монетне (180°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Походження
Північна Америка
Виробник
США
Монетний двір
Філадельфійський монетний двір (США)
Тираж, шт
11811000
Діаметр, мм
38,1
Товщина, мм
2,4
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти