×

Срібна монета 1oz Ікони Інновацій: Ісаак Ньютон 2 долара 2022 Ніуе

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 300,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0604r
Опис

Третій випуск у цій серії монет Ніуе – «Ікони Інновацій», присвячені знаменитим історичним іконам інновацій, присвячений серу Ісааку Ньютону. Робота знаменитого дизайнера монет Джоела Ісковиця віддає шану цьому новаторському фізику та математику. Деякі з багатьох відкриттів Ньютона, представлені в унікальному дизайні цієї срібної монети, включають його роботу з гравітацією, зображену в дизайні монети ширяючим яблуком і небесними сферами, створення Чверті золотої гінеї 1718 року, зображеної на монеті, і призму з світлом, що переломлюється через неї. Його інтерес до оптики привів його до правильного припущення, що біле світло – це комбінація світла, що включає всі кольори веселки. Це, у свою чергу, прояснило причину хроматичної аберації – неточної передачі кольору – у телескопах того часу. Щоб вирішити цю проблему, Ньютон розробив телескоп, в якому використовувалися дзеркала, а не скляні лінзи, що дозволило новому пристрою сфокусувати всі кольори в одній точці, що призвело до чіткішого і точного зображення.

На аверсі монети зображений Ісаак Ньютон, який тримає призму з променем світла, що проходить через неї, Чверть золотої гінеї 1718 року, яблуко, що ширяє над книгою і небесні сфери, які пливуть у просторі, що утримуються у вічному русі силами, вираженими в рівнянні, яке видно на сторінці книги. Під портретом розташовано факсиміле вченого.

На реверсі вкарбувано тріумфальне зображення музи науки, яка тримає щит з гербом держави і простягає до розміщеного зліва зверху сонця руку. Зліва від музи показаний номінал у два рядки – «TWO DOLLARS». Справа вгорі монети розміщені зірки, а ліворуч унизу написи – «.999 SILVER 1 OUNCE». Внизу монети вказано рік випуску – «2022».

Read more
Деталі товару
0604r

Характеристики

Серія
Ікони інновацій
Країна
Ніуе
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2022
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Долар Ніуе
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Ніуе
Монетний двір
Новозеландський Монетний Двір
Тираж, шт
10000
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
3
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua