×

Золота монета 1/4oz Рік Дракона 25 доларів 2012 Австралія (пруф)

7.78g / 9999 / 0.25oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read more
Limited special offer
30 000,00 грн. 31 000,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
1147
Опис

Золота монета «Рік Дракона», випущена всесвітньо відомим Пертським монетним двором в Австралії, є частиною чудової серії монет, яка щороку відтворюється з новим дизайном реверсу. Серія Lunar Series II – одна з найпопулярніших колекцій, яка віддає чудову шану китайському місячному календарю і була представлена у 2008 році та закінчилася у 2019 році. Місячна серія заснована на стародавньому 12-річному китайському місячному календарі, який сягає 2600 року до нашої ери. Місячний календар просякнутий традиціями та символізмом, заснований на появі Місяця, пов'язує різні тварини з кожним роком 12-річного циклу. Кажуть, що ці тварини мають величезний вплив на особистість людей, народжених під їхньою владою. Оскільки 2012 рік – рік Дракона, у цьому виданні майстерно зображено п'яту тварину китайського зодіаку – древній дракон. Міфічний дракон символізував силу та шляхетність у стародавньому Китаї, але сьогодні він зазвичай уособлює процвітання та щастя. Під знаком Дракона зазвичай народжуються творчі, горді, сміливі, пристрасні, запальні особистості, здатні інноваційно мислити. Дракони волелюбні. Необхідність дотримання встановлених правил – їхнє прокляття. Правила та норми створені іншим людям. Дракон є красивою та енергійною істотою, впевненою та безстрашною перед лицем випробувань. Хоча дракони приємні для оточуючих і властива їм щедрість приваблює багатьох друзів, але зарозумілість може призвести до протилежного результату.

На аверсі зображений четвертий коронований портрет Її Величності Королеви Єлизавети II роботи Яна Ранк-Бродлі (Ian Rank-Broadley – «IRB»), повернутий праворуч, в тіарі від Дівчат Великобританії та Північної Ірландії. Вгорі півколом розташовані написи – «ELIZABETH II AUSTRALIA», а внизу характеристики металу, рік випуску та номінал – «1/4 OZ 9999 GOLD 2012 25 DOLLARS».

На реверсі викарбовано зображення Дракона, праворуч від якого знаходиться Перлина мудрості. Під драконом розташований китайський ієрогліф – "龍", а нижче півколом розміщено напис – «Year of the Dragon». Справа вказано знак Пертського монетного двору – «P».

Read more
Деталі товару
1147

Характеристики

Серія
Місячна серія II
Країна
Австралія
Метал
Золото
Номінал
25 доларів
Рік
2012
Вага монети, гр
7,78
Проба
9999
Вага металу, oz
0,25
Валюта
Австралійський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
PF/PR (Proof)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Австралія
Монетний двір
Пертський монетний двір Австралії
Тираж, шт
3271
Діаметр, мм
22,6
Товщина, мм
2,2
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua