×

Срібний раунд 2oz Fiat Justitia Ruat Cælum США

62.26g / 999 / 2oz / капсула

Read moreShow less
5 200,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
0937
Опис

Срібний раунд «Fiat Justitia Ruat Cælum» від Intaglio Mint вагою 2 унції входить у серію «Latin Allure». Виконаний у меншому форматі (39 мм), що робить більшою його товщину, що ще більше підвищує колекційну привабливість. Спроби встановити давньоримське походження цього виразу не призвели до успіху, хоча воно і приписувалося в різний час різним постатям Античності (зокрема Квінту Муцію Сцеволі). В даний час вважається, що воно вперше було вжито Адріаном VI, папою Римським у 1522-1523 рр., у відповідь на пропозицію помилувати аристократа Леліо делла Валле (родича впливового кардинала Андреа делла Валле), звинуваченого у вбивстві: за словами папи, що збереглися завдяки запису в щоденнику Маріно Сануто (опублікованому наприкінці XIX століття): – «…відпущення гріха людиногубства не може бути дано окрім як з важливої причини і без того, щоб були вислухані ті, хто вважають себе потерпівшими шкоди, тому ми бажаємо вислухати й іншу сторону, бо прагнення наше в тому, щоб відбулася справедливість і загинув світ…».

На аверсі раунду викарбуваний коронований скелет Леді Свободи. Її обличчя наполовину приховано, наполовину оголено. Вона сидить на троні правосуддя і тримає меч, що балансує на терезах правосуддя. Вгорі півколом розміщено напис – «FIAT JUSTITIA RUAT CAELUM» (Нехай здійсниться справедливість, навіть якщо небеса впадуть).

У центрі реверсу, у внутрішньому колі, знаходиться логотип Intaglio Mint. Вгорі викарбуваний напис – «TWO TROY OUNCES», а внизу – «.999 FINE SILVER». Написи розділені п'ятикутними зірками (по шість з кожного боку).

Read moreShow less
Детальніше про товар
0937

Характеристики

Серія
Латинська чарівність
Країна
США
Метал
Срібло
Номінал
Раунд
Вага монети, гр
62,26
Проба
999
Вага металу, oz
2
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
США
Монетний двір
Монетний двір Intaglio (США)
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
6
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти