×

Срібний раунд 1oz Мирний Долар США

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 000,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0908
Опис

Натхненний американським Мирним доларом, карбованим з 1921 по 1935 рік, срібний круглий раунд має ті самі зображення, що й оригінальна монета США. Зауважте, що це не офіційна монета державного випуску. Це срібний раунд приватного карбування, що містить одну тройську унцію чистого срібла 0,999 проби. Мирний долар – срібна монета США номіналом 1 долар. Спочатку планувалося викарбувати пам'ятну монету на честь закінчення Першої світової війни. Своєю назвою завдячує слову «PEACE» у нижній частині реверсу. У 1918 році американська асоціація нумізматів звернулася з листом, що закликав випустити пам'ятну монету на честь закінчення Першої світової війни. Було оголошено конкурс, у якому взяло участь 9 осіб. В результаті Антоніо де Франчіскі було доручено створити зображення майбутньої монети. Як модель для зображення Свободи Антоніо де Франчіскі використав свою дружину Терезу. Спочатку на реверсі Антоніо де Франчіскі планував помістити білоголового орлана – геральдичний символ США, що тримає в пазурах розламаний меч. Однак таке зображення могло символізувати також поразку. У зв'язку з цим гравер Морган замінив меч на оливкову гілку, яка сама собою символізує мир.

Аверс раунду повторює зображення срібного культового Мирного долара. На ньому зображено Свободу, на голові якої знаходиться пов'язка з променями. Вгорі розташований напис «LIBERTY». Напис «•IN•GOD•WE TRVST•» (Ми віримо в Бога) містить латинську «V» замість латинської «U». Внизу раунду вказані характеристики металу – «1oz .999 SILVER».

Реверс раунду повторює зображення срібного культового Мирного долара. На ньому викарбуваний орел, який стоїть на скелі зі складеними крилами. У пазурах орла знаходиться оливкова гілка, яка сама собою символізує мир. Позаду орла промені, що розходяться. Вгорі півколом розташований напис у 2 ряди – «UNITED•STATES•OF•AMERICA», «E • PLURIBUS UNUM» (Сполучені Штати Америки, З багатьох – єдине). Також на раунді відображено номінал оригіналу Мирного долара – «ONE DOLLAR», але з додаванням слова – «COPY» у другому ряду праворуч. Внизу півколом розташований напис – «PEACE» (Мир). Зліва від орла вказано знак монетного двору – «9».

Read more
Деталі товару
0908

Характеристики

Серія
Мирний долар
Країна
США
Метал
Срібло
Номінал
Раунд
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
США
Монетний двір
9Fine Mint
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
2,8
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua