×

Срібна монета 1oz Черепаха 2 долара 2021 Ніуе

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
Limited special offer
1 900,00 грн. 2 000,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0451r
Опис

Ця монета є продовженням серії Silver Taku з Новозеландського монетного двору, популярність якої за час свого недовгого існування надзвичайно зросла. Монета поєднує в собі привабливість 1 унції срібла з елегантним дизайном, що відображає красу океану. Черепахи Хоксбілл зустрічаються в тропічних водах Атлантичного, Тихого і Індійського океанів. Названі на честь їх вузького загостреного дзьоба, вони також впізнавані по характерному малюнку лусочок якы перекриваються на їх вишукано забарвлених і візерункових панцирах. Цей вид зазвичай уникає глибоких вод, вважаючи за краще берегові лінії і коралові рифи, де вони можуть знайти губки, основне джерело їжі для цих всеїдних тварин. Красиві істоти, вони роблять неймовірні міграції, щоб перебратися з місць годування на тропічні пляжі, які часто служать місцем гніздування. Черепахи Хоксбілл прибувають до Нової Зеландії щороку з Фіджі; хоча їх бачили далеко на півдні, до протоки Кука, в основному їх можна побачити у верхній частині Північного острова Нової Зеландії в прозорих мілководних водах шельфу острова.

На аверсі монети зображено портрет королеви Єлизавети II роботи Ієна Ренк-Бродлі. По колу вздовж обода розташовані написи: «ELIZABETH II», «NIUE», «TWO DOLLARS». Внизу позначений рік випуску монети – «2021».

На реверсі викарбовано новий стилізований малюнок черепахи Хоксбілл, також відомої як Таку, плаваючої на мілководді серед крихітних пухирців. Зліва розміщено напис – «TURTLE», а справа внизу – «FINE SILVER .999 1 OZ».

Read more
Деталі товару
0451r

Характеристики

Серія
Морська черепаха
Країна
Ніуе
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2021
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Долар Ніуе
Збереження
BU
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Відмінна
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Ніуе
Монетний двір
Новозеландський Монетний Двір
Тираж, шт
350000
Діаметр, мм
40,5
Товщина, мм
2,3
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua