×

Срібна монета 1oz Маорі 2 долари 2024 Ніуе

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read moreShow less
2 600,00 ₴
В наявності
Артикул:
0967
Опис

Незвичайна срібна монета «Маорі» випущена 2024 року Bulmint Holding (Пловдів, Болгарія) для Ніуе. Завдяки передовим технологіям у монеті досягається чіткий контраст між матовими та глянцевими елементами. В результаті вийшла монета, яка не тільки має внутрішню цінність, а й має художні достоїнства. На монеті зображено міфологію маорі, яка пояснює походження світу через первісну пару Рангі та Папу, Батька Неба та Матері Землі. Їхній міф про створення розповідає історію глибокої, але приреченої любові між Землею та Небом. Перебуваючи в міцних обіймах один одного, простір між ними був домом для непроглядної темряви, де жили їх 70 дітей – боги лісу, моря, вітрів та всіх сил природи. Чим більше вони росли, тим більше прагнули світла, поки одного разу з важким серцем не вирішили розлучити своїх батьків. Кожен намагався щосили – безрезультатно. Потім прийшла черга бога лісу – незважаючи на болючі крики Рангі та Папи, він твердо встав між ними і почав тиснути на них, поки, нарешті, йому не вдалося розірвати Батька Неба та Мати-Землю на частини, дозволивши світлу заповнити їх та вільно світити світові . До цього дня Рангі та Папа сумують один за одним, назавжди розлучені, але все ще глибоко закохані.

На аверсі глянцевим рельєфом на матовому фоні викарбуваний звернений ліворуч некоронований портрет короля Карла III, роботи Джоді Кларка (JC). Навколо портрета розміщена легенда – «CHARLES III • NIUE • TWO DOLLARS • 2024 •». Уздовж обода монети розташований намистовий обідок.

На реверсі Небесний Батько і Мати-Земля зображені перед їхньою трагічною розлукою. Їхні обличчя прикрашені традиційними татуюваннями, які маорі відзначають як обряд посвячення: чоловіки на обличчях та деяких частинах тіла, а жінки на підборіддях. Дизайн заснований на типовому стилі різьблення по дереву маорі, а текстура дерева була відтворена за допомогою матової обробки.

Read moreShow less
Детальніше про товар
0967

Характеристики

Країна
Ніуе
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2024
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Долар Ніуе
Збереження
На фото
Вид карбування
PL (Proof Like)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Ніуе
Монетний двір
Bulmint Personnel LTD (Болгарія)
Тираж, шт
100000
Діаметр, мм
38,6
Товщина, мм
2,98
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти