×

Срібна монета 1oz Британія та Свобода 2 англійських фунта 2024 Великобританія

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read moreShow less
2 800,00 ₴
В наявності
Артикул:
0911
Опис

Представляючи новаторські нумізматичні відносини між Королівським монетним двором та Монетним двором США, символи Британії та Свободи поєднуються у серії монет «Британія та Свобода». Вперше головний гравер Королівського монетного двору Гордон Саммерс та головний гравер Монетного двору США Джозеф Менна спільно створили дизайн монети. Дизайн включає символи Британії і Свободи в приголомшливому фізичному уявленні «особливих відносин» – фрази, придуманої сером Уїнстоном Черчілем у 1946 році – які полділяють Сполучене Королівство і Сполучені Штати. Натхненні концепцією придворних карт, Британія та Свобода мають однакове значення у цьому майстерно створеному дизайні, що відображає майстерність та досвід кожного головного гравера. Фігури також уособлюють силу духу та свободу – чесноти, які лежать в основі національної ідентичності як Великобританії, так і США.

На аверсі зображено перший некоронований портрет Його Величності Короля Карла III на гільошованому тлі, роботи Мартіна Дженнінгса (MJ), звернений вліво. Вздовж обода монети вигравіювано написи – «CHARLES III • D • G • REX • F • D» (Charles the Third by the Grace of God King Defender of the Faith (Карл Третій Милістю Божою, Король – Захисник Віри)), а також вказаний номінал – «• 2 POUNDS •».

На реверсі монети портрети Британії та Свободи займають рівне місце у цьому майстерно створеному дизайні. Британія зображена в коринфському шоломі з гребенем, відкинутим назад, що відкриває її обличчя, а в руці вона тримає тризуб. Леді Свобода тримає палаючий смолоскип, а її волосся прикрашене зірками. Вгорі півколом розміщено напис – «• BRITANNIA AND LIBERTY •», а внизу вказано рік випуску та характеристики металу – «2024 • 1 OZ 999 FINE SILVER».

Read moreShow less
Детальніше про товар
0911

Характеристики

Серія
Британія та Свобода
Країна
Великобританія
Метал
Срібло
Номінал
2 фунта
Рік
2024
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Фунт стерлінгів
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Великобританія
Монетний двір
Королівський Монетний Двір Великобританії
Тираж, шт
10000
Діаметр, мм
38,61
Товщина, мм
3
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти