×

Золота монета 1oz Британія 100 англійських фунтів 1987 Великобританія

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read moreShow less
96 500,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
1170
Опис

Золоті монети «Британія» відомі своєю красою та надійністю. Це перший рік випуску золотої монети Британія. Монети, названі на честь символічної фігури Британії, що прикрашає реверс. Викарбувані із чистого золота 0,9167 проби. Монета «Британія» миттєво стала класикою. Сьогодні це одна з флагманських монет Королівського монетного двору та один із найпопулярніших інвестиційних продуктів. Британія – персоніфікований символ Великої Британії. Жіноча фігура показана в довгому одязі, що розвівається, коринфському шоломі, з гербовим щитом і тризубцем (палицею) Посейдона в руці. Образ Британії з'явився ще під час римських цезарів та уособлює силу держави та військово-морську історію Великобританії. Протягом багаторічної історії монети дизайн Британії змінювався кілька разів. На Британіях 1987 року зображено знамениту «Британію яка стоїть», що уособлює Великобританію, будучи її національним символом. Розробляв образ скульптор Філіп Натан.

На аверсі зображений третій коронований портрет Її Величності Королеви Єлизавети II роботи Рафаеля Девіда Маклуфа (Raphael David Maklouf – "RDM"), повернутий праворуч, у державній діадемі Георга IV та перловому намисті. Уздовж канта по колу викарбовано легенду – «ELIZABETH 'II' DEI 'GRATIA' REGINA 'F' D» (Єлизавета II Милістю Божої Корольова, Захисниця Віри) та номінал англійською мовою – «100 POUNDS».

У центрі реверсу викарбовано постать Британії, звернена вправо, з тризубом у правій руці і зі щитом з лівого боку, прикрашеним хрестом Юніон Джек з «геральдичними смугами». На Британії коринфський шолом з гребенем, зрушений назад, щоб відкрити її обличчя. Складка її сукні перетворюється на хвилю. Уздовж обода монети півколом розміщено напис, що переривається тризубом та шоломом – «'ONE'OUNCE'FINE' 'GOLD' 'BRITANNIA'1987'». Під зображенням розміщено прізвище дизайнера – «NATHAN».

Read moreShow less
Детальніше про товар
1170

Характеристики

Серія
Британія
Країна
Великобританія
Метал
Золото
Номінал
100 фунтів
Рік
1987
Вага монети, гр
31,13
Проба
9167
Вага металу, oz
1
Валюта
Фунт стерлінгів
Збереження
На фото
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Майже чудова
Походження
Європа
Виробник
Великобританія
Монетний двір
Королівський Монетний Двір Великобританії
Діаметр, мм
32,69
Товщина, мм
2,7
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти