×

Срібна монета 1oz Кукабарра 1 долар 2004 Австралія (позолота)

31.13g / 999 / 1oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read moreShow less
2 500,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
0702As
Опис

Срібна монета «Австралійська Кукабарра» вагою 1 тройська унція (31,1 г). Кукабарра – це одна з провідних серій монет Пертського Монетного двору, яка, безумовно, улюблена інвесторами з часів початку її випуску 1990 року. На монеті щороку змінюється зображення птаха, тому не дивно, що Кукабарра – австралійська монета, що найбільше збирається. Монета Кукабарра є законним засобом платежу Австралії з номінальною вартістю один долар. Кукабарра – це один із культових символів Австралії, що зробило монету, виготовлену Пертським Монетним двором, ще бажанішою. Кожне щорічне карбування монет обмежене і їх кількість набагато нижча, ніж кількість унцових срібних монет інших країн. Це ускладнює завдання зібрати повний комплект монет Кукабарра, але також робить це складне завдання ще цікавішим! Кукабарра, ймовірно, найвідоміший птах Австралії. Є чотири різновиди кукабарри, знайденої в Австралії та Новій Гвінеї. Усі вони члени сімейства Зимородків. Безперечно, найвідомішою є Кукабарра, що сміється (Dacelo novaeguineae). Кукабарри відомі своїм безпомилково впізнаваним закликом, який дивно схожий на гучний людський сміх, що відгукується луною – добродушний або досить істеричний, веселий у випадку Кукабарри, що сміється, або схожий на маніакальне кудахтання у випадку маленької Кукабарри з синіми крилами. Слово «Кукабарра» походить від одвічного слова мови Wiradjura, «guuguubarra», яка є звуконаслідувальним і копіює її заклик.

На аверсі зображено портрет Її Величності Королеви Єлизавети II, роботи Яна Ранк-Бродлі (Ian Rank-Broadley – IRB). Навколо портрета розміщена легенда – «ELIZABETH II», «AUSTRALIA», «1 DOLLAR». Уздовж канта монети проходить намистовий обідок.

На реверсі викарбовано дві кукабарри (локальна позолота), одна в польоті, інша сидить на гілці та посміхається. Вздовж обода монети розміщено написи – «THE AUSTRALIAN KOOKABURRA 1 OZ. 999 SILVER • 2004 •».

Read moreShow less
Детальніше про товар
0702As

Характеристики

Серія
Кукабарра
Країна
Австралія
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
2004
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Австралійський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Майже чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Австралія
Монетний двір
Пертський монетний двір Австралії
Тираж, шт
15000
Діаметр, мм
40,6
Товщина, мм
2,98
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти