×

Срібна монета 2oz Воїн Азовсталі 5 доларів 2022 Ніуе (кольорова)

62.20g / 999 / 2oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read more
55 000,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0753r
Опис

Монетний двір Mint XXI з Варшави випустив в 2022 році від імені Острова Ніуе срібну монету «Воїн Азовсталі» номіналом 5 доларів. Ця чудова срібна монета присвячена хоробрим і відважним захисникам Азовсталі в Україні, а також громадянам, які перебували разом з ними на промисловому комплексі «Азовсталь» у Маріуполі, Україна. За основу взято картину художника з Дніпра Максима Паленка «Маріуполь Азовсталь», створену 19 травня 2022 року. На великому металургійному комбінаті «Азовсталь», попри невпинну атаку росії, українці чинили непохитний опір упродовж 80 днів. Деякі з них повернулися до своїх домівок; інші, набагато більше, все ще поховані під руїнами Азовсталі. Монета має гарний дизайн, високий рельєф, античне оздоблення, цифровий друк і вона поставляється у футлярі разом із сертифікатом автентичності.

На аверсі викарбовано герб Ніуе, а також зображення розірваного та побитого кулями листа сталі. Угорі півколом розташовано напис – «NIUE ISLAND 5 DOLLARS», а внизу характеристики металу та рік випуску – «2 oz 2022 Ag 999». Ліворуч розміщено знак монетного двору – «XXI».

На реверсі монети зображено воїна в символічній металургійній рослинній броні з високим рельєфом, яка служила прихованим символом витривалості захисників «Азовсталі». Праворуч розташований напис – «WARRIOR OF AZOVSTAL».

Read more
Деталі товару
0753r

Характеристики

Країна
Ніуе
Метал
Срібло
Номінал
5 доларів
Рік
2022
Вага монети, гр
62,2
Проба
999
Вага металу, oz
2
Валюта
Долар Ніуе
Збереження
На фото
Вид карбування
Antique Finish
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Гладкий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Ніуе
Монетний двір
Монетний двір Mint XXI
Тираж, шт
333
Діаметр, мм
50
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua