×

Срібна монета 2oz Перевертень "Істоти Півночі" 10 доларів 2021 Канада

62.26g / 9999 / 2oz / капсула

Read more
3 900,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0533r
Опис

Серія «Істоти Півночі» продовжується. Монета, майстерно створена Королівським монетним двором Канади, продовжує жахливу серію, в якій оживають таємничі міфічні істоти Півночі. Винятковий рельєф на цій чудовій срібній монеті в 2 унції зображує жахливого перевертня. Стережіться повного місяця! Казки про дивні істоти вночі завжди переслідували нашу уяву, а в провінції Квебек луп-гару – одна з найвідоміших легенд. Оборотні були помічені ще в епоху Нової Франції, але в липні 1767 року в газеті Gazette de Québec була опублікована стаття, в якій громадськість була попереджена про те, що слід виглядати луп-гару у вигляді жебрака. Або істота, або його легенда були привезені на ці береги поселенцями з Франції, де кілька десятиліть тому «епідемія» перевертнів призвела до судових процесів та страт відьом.

На аверсі монети зображено портрет Єлизавети II роботи Сюзанни Блант. Зліва по колу монети розташований напис – «ELIZABETH II», а праворуч – «D • G • REGINA» (Єлизавета II Королева милістю Божою). Вгорі, також по колу монети, вказано рік випуску – «2021», а внизу номінал монети – 1»0 DOLLARS» (10 доларів). Фон аверсу прикрашений покращеними радіальними лініями, що виходять із центру монети.

На реверсі викарбовано приголомшливе зображення перевертня під час повного місяця, що ховається серед лісу, та прагне зустріти свою жертву. Вгорі півколо розташований напис – «CANADA», а внизу – «FINE SILVER 2 OZ ARGENT PUR»», що в перекладі з англійської та французької означає (Чисте срібло 2 унції). У внутрішньому колі, біля лівої ноги перевертня вказана проба – «9999», а ліворуч від голови захисний знак «Кленовий лист» усередині якого вигравірувано дві цифри – «21», що позначають рік випуску монети.

Read more
Деталі товару
0533r

Характеристики

Серія
Істоти Півночі
Країна
Канада
Метал
Срібло
Номінал
10 доларов
Рік
2021
Вага монети, гр
62,26
Проба
9999
Вага металу, oz
2
Валюта
Канадський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
Канада
Монетний двір
Королівський канадський монетний двір
Діаметр, мм
38
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua