×

Срібна монета 1/2oz Білий Ведмідь 2 долари 2018 Канада

15.565g / 9999 / 1/2oz

Read moreShow less
1 500,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
01014
Опис

Срібна монета «Білий Ведмідь» номіналом 2 долари 2018 року від Королівського монетного двору Канади, віддає шану одному з найбільш знакових і найулюбленіших символів Канади – білому ведмедеві, одному з найбільш величних створінь, що коли-небудь блукали поверхнею планети, і яке зустрічається виключно за Полярним колом. Білий ведмідь – один із найбільших всеїдних ведмедів у світі, він приблизно такого ж розміру, як всеїдний ведмідь Кадьяк. Середня вага самця цього виду може досягати 1534 фунтів, а його характеристики тіла відрізняються від характеристик інших схожих видів, які пристосувалися до життя у холодніших арктичних регіонах світу. Зокрема, тіло білого ведмедя еволюціонувало, щоб пристосуватися до переміщення його великого тіла снігом, льодом і відкритим морем. Хоча білі ведмеді народжуються на суші, більшість проводять більшу частину свого часу, плаваючи у відкритому океані між довколишніми ділянками суші або шельфовими льодовиками. Білі ведмеді здебільшого полюють на тюленів, атакованих по краях шельфових льодовиків.

На аверсі монети зображено повернутий праворуч портрет Єлизавети II у віці 77 років роботи Сюзанни Блант, з непокритою головою, у намисті і сережках. Ліворуч півколом розташований напис – «ELIZABETH II», а праворуч – «D • G • REGINA». Внизу вказано номінал монети – «2 DOLLARS». Аверс фон прикрашений радіальними лініями, що виходять з центру монети.

На реверсі викарбуване зображення білого ведмедя, що стоїть на краю шельфового льодовика. Вдалині видно скелясту сушу. Над ведмедем вказана проба – «9999», а праворуч внизу ініціали гравера – «CD» (Клаудіо Д'Анджело). Уздовж обода монети, на фоні радіальних ліній, вгорі півколом зображено напис – «CANADA 2018», а внизу – «FINE SILVER ½ OZ ARGENT PUR».

Read moreShow less
Детальніше про товар
01014

Характеристики

Країна
Канада
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2018
Вага монети, гр
15,565
Проба
9999
Вага металу, oz
0,5
Валюта
Канадський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Майже чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
Канада
Монетний двір
Королівський канадський монетний двір
Діаметр, мм
32
Товщина, мм
2,19
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти