×

Срібна монета 2oz Давид і Голіаф 10 седі 2022 Гана

62.26g / 999 / 2oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read moreShow less
17 000,00 ₴
В наявності
Артикул:
0762A
Опис

Монетний двір Mint XXI із Варшави випустив у 2022 році від імені Гани срібну монету «Давид та Голіаф» номіналом 10 седі. Ця чудова срібна монета несе у собі повідомлення про можливість перемоги та надії. Давид і Голіаф – це біблійна історія з Книги Самуїла про подолання неймовірних труднощів… Голіаф – величезний филистимлянський воїн, нащадок велетнів-рефаїмів у Старому Завіті. Молодий Давид, майбутній цар Юдеї та Ізраїлю, перемагає Голіафа у поєдинку за допомогою пращі, а потім відрубує його голову. Перемогою Давида над Голіафом почався наступ ізраїльських та юдейських військ, які вигнали зі своєї землі филистимлян. Монета відсилає до подій 2022 року, коли росія напала на Україну військовим шляхом. Монета представлена в найдрібніших деталях з високою якістю рельєфу та яскравою та символічною ілюстрацією шляху маленького Давида, що вбиває велетнів.

На аверсі зображено 4-й портрет Її Величності Королеви Єлизавети II, роботи Яна Ранк-Бродлі, в тіарі «Від Дівчат Великобританії та Північної Ірландії». Вздовж обода монети розміщені написи: «ELIZABETH II» – ім'я королеви, «REPUBLIQUE OF GHANA» – країна-емітент, «TEN CEDIS» – номінал, «2022» – рік випуску та «Ag 999 2 OZ» – характеристики металу.

На реверсі монети зображено сцену ураження Давидом велетня Голіафа. У Голіафа на плечі нанесено букву «Z», один із символів військового вторгнення росії в Україну. Слід від каменю, що летить з пращі Давида, має синій і жовтий кольори. Зліва нагорі розташований напис – «DAVID AND GOLIATH».

Read moreShow less
Детальніше про товар
0762A

Характеристики

Країна
Гана
Метал
Срібло
Номінал
10 седі
Рік
2022
Вага монети, гр
62,26
Проба
999
Вага металу, oz
2
Валюта
Ганський седі
Збереження
На фото
Вид карбування
Antique Finish
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Гладкий
Cтан
Чудова
Походження
Африка
Виробник
Гана
Монетний двір
Монетний двір Mint XXI
Тираж, шт
500
Діаметр, мм
45
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти