×

Срібна монета 1oz Гібернія 2 долари 2024 Ніуе

31.13g / 9999 / 1oz / капсула

Read moreShow less
2 600,00 ₴
В наявності
Артикул:
0979
Опис

Срібна монета «Гібернія» номіналом 2 долари випущена в 2024 році для Ніуе монетним двором European Mint. Гібернія (англ. Hibernia) – персоніфікований національний образ Ірландії. Назва походить від давньоримської назви Ірландії. Гібернія є одним із символів – персоналізованих образів Ірландії, поряд з Еріу, епонімною богинею Ірландії та Кетлін – героїнею п'єси У. Б. Йейтса «Кетлін, дочка Холіена». Цей образ почав активно використовуватися в XIX столітті, зі зростанням націоналістичних настроїв в Ірландії, розвитку гельського відродження та національно-визвольного руху. Статуя Гібернії з списом та арфою в руках прикрашає фронтон будівлі головного поштамту Дубліна. Арфа, на яку спирається Гібернія, є символом Ірландії. Легенда свідчить, що перша гельська арфа була дарована богами правителю Дагде, проте боги холоду та темряви викрали її, після чого добрі боги світла і сонця відшукали її і повернули власнику, щоб той грав, приносячи музикою радість людям. Арфа визнається символом Ірландії з XIII ст.

На аверсі монети зображено герб Ніуе на тлі хвилеподібних ліній. Вгорі півколом вказано номінал – «2 DOLLARS», а внизу назва країни емітента та рік випуску – «NIUE 2024».

У центрі реверсу, на тлі хвилеподібних ліній, викарбувана постать Гібернії, звернена вліво, в шоломі з гребнем. У правій руці вона тримає спис, а її ліва рука лежить на арфі, яка є символом Ірландії. Навколо розташований напис, перерваний списом – «HIBERNIA 1 OZ 9999 FINE SILVER». Зліва внизу вказано знак монетного двору – «EM».

Read moreShow less
Детальніше про товар
0979

Характеристики

Країна
Ніуе
Метал
Срібло
Номінал
2 долара
Рік
2024
Проба
9999
Вага металу, oz
1
31,13
Валюта
Долар Ніуе
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Ніуе
Монетний двір
European Mint
Тираж, шт
15000
Діаметр, мм
38
Товщина, мм
2,8
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти