×

Ювілейний випуск Китайського Єдинорога.

Posted on3 Years ago

У 2019 Китайський Єдиноріг був знову викарбуваний в ексклюзивному сучасному дизайні. Колекціонерам буде цікаво її купити, оскільки ці оригінальні, високохудожні монети вважаються колекційними через їх красивий дизайн, обмежений тираж (5000 штук) і високу якість карбування PU (Premium Uncirculated). 

Єдиноріг – міфічна тварина, яка присутня в багатьох традиціях і символізує цнотливість, в широкому сенсі духовну чистоту і пошуки. У Китайській міфології налічується щонайменше 6 видів цих істот. Найбільш популярний з них цилінь. У нього драконяча голова, оленячі роги, левиний хвіст, коров'ячі копита, де-не-де покритий лускою і панциром. Цилінь вважається вісником щастя, його поява символізує прихід до влади доброго правителя або народження справжнього мудреця. Появою циліня відзначені народження і смерть Конфуція. 

Західний Єдиноріг, навпаки, чарівна, дуже швидка і нездоланна бойова тварина, здатна перемогти лева чи слона. Згідно міфології втихомирити його могла тільки незаймана, доторкнувшись долонею до лоба і приспавши звіра. Сама казкова зовнішність у перського Єдинорога – його представляють у вигляді триногого білого ослика з шістьма очима, дев'ятьма ротами і рогом з золота. 

Монетна серія з єдинорогом була коротким виданням монет і наборів, випущених в період з 1994 по 1997 роки Китайським монетним двором в Шанхаї. 

На аверсі монети представлено детальне сучасне зображення західного єдинорога. На зворотному боці – детальна стилізація, що відтворює єдинорога східного. 

На оправі присутнє лазерне гравіювання із зазначенням року, ваги і чистоти дорогоцінного металу, а також пам'ятний напис до 25-річчя оригінальної монети. 


Срібна монета 1oz Єдиноріг 2019 Китай має інвестиційну привабливість. Її покупка стане вдалим вкладенням коштів. Вміст чистого срібла в ній становить 1 тройську унцію при діаметрі рівному 38,7мм, проба металу 999. Монети поставляються в захисних капсулах. Ціна Срібної монети 1oz Єдиноріг 2019 Китай в компанії Скупка монет на сьогоднішній день складає 3175 грн.

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua