×

Дональду Даку - 85 років.

Posted on3 Years ago

Монетний двір в Окленді, що карбує монети ряду держав і територій Океанії, в тому числі і Ніуе, продовжує вшановувати Дональда Дака, з приводу 85 річниці виходу першого мультфільму з його участю. 

Вперше цей білий селезень з жовтим дзьобом і жовтими лапами з'явився в мультфільмі «Мудра маленька курочка», випущеному в 1934 році. 9 червня 1934 роки умовно вважають датою його народження, саме тоді вийшов на екрани цей короткометражний мультфільм. 

Дональд був придуманий Уолтом Діснеєм. У той час Міккі Маус вже став ключовою моделлю для дітей, і Дісней хотів додати персонажа, що має кілька негативних якостей, які вже не можна було додати Міккі. З тих пір Дональд Дак знявся у величезній кількості мультфільмів, ставши одним з найпопулярніших персонажів кінокомпанії Уолта Діснея. 

Цікаво, що Дональд Дак - єдиний персонаж мультфільмів, який став символом університету. Американський університет в Орегоні уклав договір з компанією Уолт Дісней на використання зображення Дональда. У серпні 2004 року Дональд Дак отримує свою заслужену зірку на Алеї слави в Голлівуді. 

Срібна монета 1oz Дональд Дак 85 років 2 долари 2019 Ніуе має номінал 2 долари, виконана зі срібла 999-ї проби, вид карбування proof, має вагу 31,13 г, діаметр 40 мм, товщину 3 мм. 

Покупка цієї монети стане чудовим подарунком для фанатів цього культового персонажа.


На реверсі монети Срібна монета 1oz Дональд Дак 85 років 2 долари 2019 Ніуе зображений Дональд Дак - це класичний портрет мультиплікаційного героя, таким він показаний в «Маленькій розумній курочці». У верхній частині реверса розташований логотип студії Disney, а також в два рядки викарбувано напис - «DONALD DUCK 85 YEARS», «1 OZ 999 FINE SILVER», а також логотип кінокомпанії - «© Disney». Спільнота «Скупка монет» стане надійним помічником для бажаючих купити або продати монету Срібна монета 1oz Дональд Дак 85 років 2 долари 2019 Ніуе.

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua