×

Срібний раунд 1oz Лист Липи 5 марок 2022 Німеччина

31.13g / 9999 / 1oz / капсула/Сертифікат

Read moreShow less
2 550,00 ₴
В наявності
Артикул:
0750A
Опис

Монетний двір Germania Mint представляє третю монету із серії Mythical Forest (Міфічний ліс), присвячену силі та містиці дерев. Липа – символ жіночності, життя та життєвої сили. У німецькій міфології вона асоціювалася з Фрейєю, богинею кохання та родючості, дружиною Одіна. Липа також є деревом закоханих, під яким танцювали та святкували, тому її садили у центральній частині сіл. Посадка липи присвячена важливим подіям, наприклад, до весілля або народження дитини. З його дерева також робили труни, щоби забезпечити спокійний сон після смерті. Оскільки дерево липи асоціювалося з миром, воно також було добрим матеріалом для колиски. Люди ховалися під деревом під час грози, вважаючи, що воно захищає їх від блискавки. З іншого боку, вважалося, що дотик до кори липи виліковує людей хвороби, та її лікувальні властивості широко відомі і цінуються навіть сьогодні.

На аверсі монети зображено лист липи та її суцвіття. Саме суцвіття цього дерева-довгожителя використовували у траволікуванні та натуральній медицині. Зліва вгорі розміщено напис – «•LINDEN LEAF•», а праворуч характеристики металу – «•1 oz – 999.9 FINE SILVER•».

На реверсі зображено герб Germania Mint із двоголовим орлом, що тримає блискавки. Орел походить з німецької міфології та пов'язаний з Янусом – богом усіх начал, захисником воріт та мостів, покровителем союзів. Голови орла, повернуті у протилежні сторони, символізують минуле та майбутнє. Блискавки в його пазурах – божественний атрибут, що означає силу творити та руйнувати. Вгорі півколом розташований напис – «GERMANIA», зліва внизу рік карбування – «2022», а праворуч символічне позначення – «5 MARK». Уздовж зовнішнього краю монети проходить намистовий обідок.

Read moreShow less
Детальніше про товар
0750A

Характеристики

Серія
Міфічний ліс
Країна
Німеччина
Метал
Срібло
Номінал
Раунд
Рік
2022
Вага монети, гр
31,13
Проба
9999
Вага металу, oz
1
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Польща
Монетний двір
Монетний двір Germania Mint
Тираж, шт
25000
Діаметр, мм
38,61
Товщина, мм
2,8
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти