×

Срібна монета Клімт "Портрет леді" 500 франків КФА 2021 Камерун (кольорова)

17.5g / 999 / 0.56oz

Read moreShow less
6 000,00 ₴
Цей товар більше не доступний для продажу.
Артикул:
pb20000072
Опис

Монетний двір Польщі від імені Республіки Камерун випустив в серії «Густав Клімт» срібну монету «Портрет леді». Особливістю монет даної серії є кольорова репродукція картини і невелика вставка з бурштину. Портрет написаний між 1916 і 1917 роками. Є єдиною відомою на сьогоднішній день «подвійною роботою» художника: спочатку на ній була зображена жінка в крислатому капелюсі, потім Клімт переписав її. На ній впівоберта зображена жінка з каштановим волоссям, з напіввідкритим ротом, яка пильно дивиться на глядача. Її плаття і фон картини написані в живому експресіоністському стилі відтінками синього і зеленого кольорів. Помада і рожеві щоки яскравими плямами розбавляють загальну бляклість палітри, а маленька чорна родимка, розташована під оком, додає героїні деяке кокетство. Густав Клімт був одним з найвідоміших представників «золотого століття» Відня, і в його роботах поєднувалися відомі періоди символізму і модернізму. Художник оселився в пантеоні найвидатніших художників світу завдяки оригінальним зображенням жінок, унікальній здатності відобразити жіночу красу і приголомшливим, деталізованим пейзажам.

У центрі аверсу викарбуваний герб Республіки Камерун, в який вписаний рік випуску монети – «2021». Під гербом зліва позначений метал – «Ag 999», а праворуч знак монетного двору – «mw». Зверху півколом розміщено назву країни-емітента – «REPUBLIQUE DU CAMEROUN», а знизу в два рядки номінал – «500 FRANCS CFA».

На реверсі монети розміщено кольорова репродукція картини «Портрет леді» із зображенням жінки в сукні з малюнком. Зліва від картини красива бурштинова вставка, а праворуч напис – «GUSTAV KLIMT».

Read moreShow less
Детальніше про товар
pb20000072

Характеристики

Серія
Густав Клімт
Країна
Камерун
Метал
Срібло
Номінал
500 франків
Рік
2021
Вага монети, гр
17,5
Проба
999
Вага металу, oz
0,56
Валюта
Франк КФА
Збереження
На фото
Вид карбування
PF/PR (Proof)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Походження
Африка
Виробник
Камерун
Монетний двір
Монетний двір Польщі
Тираж, шт
555
Діаметр, мм
50
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти