×

Срібна монета 2oz Цербер 2000 франків КФА 2021 Камерун

62.2g / 999 / 2oz

Read more
15 400,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
pb20000080
Опис

Монетний двір Польщі від імені Республіки Камерун випустив в 2021 році срібну монету «Цербер». Ця монета друга із серії «Міфічні істоти», в якій зображений гігантський триголовий пес – Цербер. У цієї монети красивий надвисокий рельєф, якість обробки під старовину і вона частково пофарбована. Сторіччя тому в світі Стародавньої Греції жила істота, ім'я якого лякало жителів Еллади. Цей триголовий пес був нащадком Тифона і Єхидни, а його братами і сестрами були Гідра Лернейська, Ортрос і Химера. Він охороняв вхід в Аїд, підземний світ мертвих, охороняючи і не даючи тим, хто увійшов, ніколи більше покинути його. Не тільки поява Цербера викликала страх у древніх греків. Хто б не глянув на нього, той негайно скам'янів. Кажуть, що у Цербера були гострі як бритва зуби і отруйна слина. Згідно з однією легендою, рослина, відома як Аконіт, широко відома як Вбивця, зросла з отрути, що капає з рота Цербера на землю.

У центрі аверсу викарбуваний герб Республіки Камерун, в який вписаний рік випуску монети – «2021». Під гербом зліва позначений метал – «Ag 999», а праворуч знак монетного двору – «mw». Зверху півколом розміщено назву країни-емітента – «REPUBLIQUE DU CAMEROUN», а знизу в два рядки номінал – «2000 FRANCS CFA».

На реверсі монети зображений гігантський триголовий пес Цербер з ланцюговим нашийником у всій його лютості і з кров'ю, що тече з рота. Він був охоронцем входу в світ мертвих, готовим вкусити своїми отруйними зубами будь-кого, хто спробує вибратися. Угорі півколом розташований напис – «CERBERUS».

Read more
Деталі товару
pb20000080

Характеристики

Серія
Міфічні істоти
Країна
Камерун
Метал
Срібло
Номінал
2000 франків
Рік
2021
Вага монети, гр
62,2
Проба
999
Вага металу, oz
2
Валюта
Франк КФА
Збереження
На фото
Вид карбування
Antique Finish
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Гладкий
Походження
Африка
Виробник
Камерун
Монетний двір
Монетний двір Польщі
Тираж, шт
500
Діаметр, мм
50
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua