×

Срібна монета 1oz Герб - Квінсленд 1 долар 2023 Австралія

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 350,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0788А
Опис

Ця срібна монета проби 0,999 є третім випуском серії гербів Королівського монетного двору Австралії і є елегантною сучасною інтерпретацією герба Квінсленду, першого і найстарішого герба Австралії. Розробка герба почалася 1892-го і тривала протягом року. До кінця 1893-го над щитом між двома стеблами цукрової тростини було встановлено мальтійський хрест, пронизаний короною. Девіз «Audax at Fidelis» перекладається як «Сміливий, але вірний» (це девіз штату Квінсленд). В 1902 геральдичне зображення британської імператорської корони було стандартизовано для (символічної) корони Тюдорів. Після 1953 року його було переключено на зображення фактичної корони Святого Едуарда. Останнє на даний момент доповнення до герба було зроблено в 1977 році, під час Срібного ювілею королеви Єлизавети II: були додані тварини-щитоутримувачі. Шляхетний олень, класична геральдична тварина, що представляє старий світ, та австралійський журавель, що символізує корінні народи.

На аверсі викарбовано благородний олень, як одна з тварин, зображених на гербі Квінсленда, праворуч від якого зображений хрест Квінсленду, який є частиною прапора штату. Зліва від оленя розміщено монету, на якій викарбовано 6-й коронований портрет Її Величності Королеви Єлизавети II роботи Джоді Кларка, повернутий праворуч, у Державній діадемі Георга IV та вікторіанському коронаційному намисті, навколо якого знаходиться напис – «ELIZABETH II 1952-2022 • AUSTRALIA 2023». Зліва внизу аверсу півколом розташований девіз латиною – «AUDAX AT FIDELIS», а праворуч характеристики металу – «1 OUNCE .999 Ag»

На реверсі викарбуваний журавель-бролга, офіційний птах Квінсленда, який зображений на гербі з 1977 року, а також бик, баран, пшениця та золото, що символізують велике багатство та процвітання тодішньої колонії. Зліва від журавля, на щиті, вказано номінал у два рядки – «ONE DOLLAR» та схрещені кирка і лопата, а під журавлем, на стрічці, розміщено напис – «QUEENSLAND».

Read more
Деталі товару
0788А

Характеристики

Серія
Герб Австралії
Країна
Австралія
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
2023
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Австралійський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Австралія
Монетний двір
Королівський австралійський монетний двір
Тираж, шт
50000
Діаметр, мм
40
Товщина, мм
3
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua