×

Срібна монета 1oz Карибський Восьминіг 1 долар 2021 Барбадос

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
1 950,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0518r
Опис

На цій срібній монеті, випущеній країною Барбадос, зображене одне з незвичайних створінь в океані – Восьминіг. Це третій дизайн в серії «Caribbean Silver», до якої увійшли морський коник, пелікан, а тепер і восьминіг. Щороку карбується новий дизайн. Ця програма срібних монет стала популярною не тільки серед покупців монет, а й серед колекціонерів. Карибський восьминіг – це морська тварина коралового рифу. Його щупальця розрізняються по довжині і діаметру. Мантія для порівняння велика і кремезна (до 60 см в довжину). Цей вид важко описати, тому що він змінює колір і текстуру, щоб злитися з навколишнім середовищем, використовуючи спеціальні клітини шкіри, відомі як хроматофори. Колірна гамма дуже велика; колір може змінитися з малинового на зелений і з нерівного на гладкий. Він важить близько 3,3 фунта або 1,5 кг.

На аверсі зображено герб Барбадосу. На гербі показано дві квітки Гордості Барбадосу (національна квітка) і бородата смоківниця (фікус Citrifolia). По обидва боки від щита знаходяться: справа дельфін, який символізує рибну промисловість, а зліва – пелікан. Над щитом – шолом і накидка, а над вінком – рука тримає два схрещених шматка цукрової тростини, що символізують цукрову промисловість. На гербі завдано девіз «PRIDE AND INDUSTRY» (Гордість і працьовитість). Зверху півколом розміщено напис – «BARBADOS», а знизу – «1 DOLLAR». Зліва від номіналу викарбовано – «1 OZ», а праворуч – «Ag 999».

На реверсі зображений восьминіг з деякими щупальцями, обгорнутими по колу малюнка. Нижче восьминога – зображення морського дна зі скелями і рослинами. Угорі півколом розміщено назву серії – «CARIBBEAN SILVER», а внизу рік чеканки – «2021». Над правим нижнім щупальцем розміщено напис – «1 OZ SILVER 999».

Read more
Деталі товару
0518r

Характеристики

Серія
Карибське срібло
Країна
Барбадос
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
2021
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Барбадоський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
Барбадос
Монетний двір
Монетний Двір Скотсдейл
Тираж, шт
7500
Діаметр, мм
38,6
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua