×

Монета Зоряні Війни: Тисячолітній Сокіл 50 пенсів 2024 Великобританія

8.00g / cupro-nickel / буклет

Read moreShow less
1 900,00 ₴
В наявності
Артикул:
12016
Опис

Ця монета 2024 року була викарбувана Королівським монетним двором на честь неймовірної спадщини улюбленого «Тисячолітнього сокола». Це перша монета у новій серії з чотирьох монет, присвяченій «Зоряним війнам: культові транспортні засоби», включаючи «Тисячолітній сокіл», TIE-винищувач та X-Wing, а також «Зірку Смерті II». «Тисячолітній сокіл» – вигаданий космічний корабель у всесвіті «Зоряних воєн», що пілотувався Ханом Соло та його помічником Чубаккою. Спочатку капітаном «Сокола» вважався Лендо Калрісіан, але через програш у чесній грі, як стверджував Хан Соло у V епізоді, він став володарем корабля та звання капітана. Корабель пережив безліч модифікацій. Зокрема, були додані двигуни від списаних імперських кораблів та озброєння. У гіперпросторі «Сокіл» літав набагато швидше від кораблів свого класу та швидкохідних корелліанських корветів. На монеті є спеціальна лінзовидна деталь, що зображує логотип Альянсу повстанців «Зоряний птах» та зображення «Тисячолітнього сокола». Ліцензійний продукт, вироблений у співпраці з Disney та Lucasfilm.

На аверсі зображено перший некоронований портрет Його Величності короля Карла III, роботи Мартіна Дженнінгса (MJ), звернений вліво. Уздовж обода монети вигравірувані написи – «CHARLES III•D•G•REX•F•D» (Карл Третій Милістю Божою, Король – Захисник Віри), а також вказаний номінал – «• 50 PENCE •» і рік випуску – «2024».

На реверсі зображений «Тисячолітній сокіл», а також особливий двоопуклий елемент, що зображує логотип Альянсу повстанців «Зоряний птах» та зображення самого «Тисячолітнього сокола». Внизу в два рядки розміщено напис – «STAR WARS». Зліва внизу вказані авторські права Lucasfilm – «© & ™ Lucasfilm Ltd».

Read moreShow less
Детальніше про товар
12016

Характеристики

Серія
Зоряні Війни
Країна
Великобританія
Метал
Срібло
Номінал
50 пенсов
Рік
2024
Вага монети, гр
8
Валюта
Фунт стерлінгів
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Інші форми
Гурт
Гладкий
Походження
Європа
Виробник
Великобританія
Монетний двір
Королівський Монетний Двір Великобританії
Діаметр, мм
27,3
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти