×

Монета Коронація Його Величності Короля Карла III 5 фунтів 2023 Великобританія

28.28g / cupro-nickel / буклет

Read moreShow less
2 500,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
12007A
Опис

В ознаменування коронації Його Величності короля Карла III – першої коронації британського короля за 86 років – Королівський монетний двір випустив ексклюзивну лінійку монет. Дизайн Тімоті Ноада для реверсу монети номіналом 5 фунтів стерлінгів репрезентує коронаційні регалії (Скіпетр Государя з хрестом, Скіпетр Государя з голубом і Корона Святого Едуарда) і є одним з трьох нових дизайнів реверсу в колекції. Корона св. Едуарда – корона, яка використовується при коронації нового монарха Великобританії. Була створена в 1661 для коронації короля Карла II. Як припускають, для її виготовлення використали золото з вінця святого Едуарда Сповідника, англійського монарха, який правив у XI столітті. Скіпетр Едуарда VII – скіпетр що офіційно використовується при коронації нового монарха Великобританії, також відомий як «Королівський скіпетр Британської імперії». Скіпетр був виготовлений 1902 року з нагоди коронації короля Великобританії Едуарда VII. Скіпетр Государя з голубом, традиційно відомий як «Жезл справедливості та милосердя», представляє духовну роль Государя, а емальований голуб із розкритими крилами представляє Святий Дух. Він був створений королівським ювеліром Робертом Вінером у 1661 році. Монета випущена 24 квітня 2023 р. на честь коронації короля Карла III у Вестмінстерському абатстві 6 травня 2023 р. У цьому дизайні також було випущено обкладинки для монет та марок.

На аверсі зображено перший коронований портрет Його Величності Короля Карла III, роботи Мартіна Дженнінгса (MJ), звернений вліво. Уздовж обода монети вигравірувані написи – «CHARLES III•D•G•REX•F•D» (Карл Третій Милістю Божою, Король – Захисник Віри), а також вказаний номінал – «5 POUNDS», і рік випуску – «2023».

На реверсі монети викарбовано коронаційні регалії: Скіпетр Государя з хрестом, Скіпетр Государя з голубом та Корона Святого Едуарда. Вгорі півколом розташований напис – «THE CORONATION OF KING CHARLES III» і під нею дата – «6 MAY 2023».

Read moreShow less
Детальніше про товар
12007A

Характеристики

Серія
Коронація
Країна
Великобританія
Метал
Срібло
Номінал
5 фунтів
Рік
2023
Вага монети, гр
28,28
Валюта
Фунт стерлінгів
Збереження
На фото
Відношення авс/рев
Монетне (180°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Великобританія
Монетний двір
Королівський Монетний Двір Великобританії
Діаметр, мм
38,61
Товщина, мм
2,9
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти