×

Австралійський водомороз в новому дизайні 2021 року

Posted on3 Years ago

Срібна монета 1oz Кукабарра 1 долар 2021 Австралія користується популярністю у інвесторів з початку її випуску в 1990 році. Карбування серії Кукабарра відбувається безперервно з самого першого випуску і вважається найдовшою в історії монет Австралії, що були в обігу. На монеті щорічно змінюється зображення птаха, тому не дивно, що Кукабарра – австралійська монета яка найбільш збирається. Срібна монета 1oz Кукабарра 1 долар є законним засобом платежу Австралії, з номінальною вартістю в один долар. 

Кукабарра – це один з культових символів Австралії, що робить покупку монети, виготовленої Пертським Монетним двором, ще більш бажаною. 

Кукабарра, ймовірно, найвідоміший птах Австралії. Є чотири різновиди кукабарри, знайденої в Австралії і Новій Гвінеї. Всі вони члени сімейства зимородків. Самою впізнаваною є Кукабарра що Сміється. Кукабарри відомі своїм неповторним закликом, який схожий на гучний, що відгукується луною людський сміх – добродушний або досить істеричний. Слово «Кукабарра» походить від споконвічного слова мови Wiradjura, «guuguubarra», який є звуконаслідувальним і копіює її заклик. 

Австралійська Кукабарра в 2019 року стала першою монетою Пертського монетного двору з новим портретом королеви Єлизавети II, також було покращено якість срібла до 9999 проби і додали можливість інвесторам купити монету в 10 унцій і 1 кг. 

Кожна щорічна чеканка монет обмежена. Це ускладнює процес покупки всіх екземпляри серії і зібрати повний комплект монет Кукабарра, але також робить цю задачу ще більш цікавою. 

На аверсі срібної монети 1oz Кукабарра 1 долар 2021 Австралія викарбуваний шостий коронований портрет Її Величності Королеви Єлизавети II роботи Джоді Кларка, одягнений в Державну діадему Георга IV і Вікторіанське коронаційне намисто. Навколо портрета розміщена легенда – «ELIZABETH II», «AUSTRALIA», «1 DOLLAR». 

На реверсі художники Пертського монетного двору створили детально продуманий образ кукабарри і її місця існування, вона сидить на гілці евкаліпта з листям і насінням. Угорі півколом розміщено напис – «AUSTRALIAN KOOKABURRA», внизу – «2021 1 OZ 999 SILVER». Праворуч розташований знак монетного двору – «P». 

Обмежений тираж випуску срібної монети 1oz Кукабарра 1 долар 2021 Австралія змушує поспішати з покупкою цього примірника, а згодом ще більше впливатиме на вартість монети, безумовно її ціна буде рости.

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua