×

Найвідоміша історична золота монета.

Posted on3 Years ago

Золота монета дукат Франца Йосипа є найбільш впізнаваною золотою монетою в Центральній Європі, внаслідок свого багатовікової одноманітності, високої проби і художньої привабливості. Її також називають «Австрійський дукат», оскільки вона пов'язана з історією Австрійської імперії, однією з провідних світових держав свого часу. 

Вперше ця монета була викарбувана в 1872 році, в даний час австрійський монетний двір здійснює рестрайки дуката Франца Йосифа з використанням оригінальних збережених штемпелів обмеженим тиражем. 

Однак дукат не виник в Австрії, його батьківщина італійське місто – Венеція. Для збільшення торгівлі і добробуту правлячий в той час герцог вирішив почати карбування золотої монети з вагою 3,5 грам і певним змістом золота – 98,6% (23,68 карат). Нова монета була названа «ducatus», що на латині означає «герцогство», звідси з'явилася сучасна назва «дукат». 

Вміст золота в монеті дукат Франца Йосипа становить 98,6%, і є одним з найвищих показників для класичних золотих монет. Вони випускаються в найвищій якості «пруф», головною і основною відмінною ознакою цього методу карбування, є рівне дзеркальне поле і матовий рельєф монети, що контрастує з ним. 

Реверс монети прикрашений величним гербом Будинку Габсбургів, найстарішої і найвпливовішої королівської династії Європи. 

На аверсі зображений видатний монарх свого часу – імператор Франц Йосиф увінчаний лавровим вінком, один з останніх монархів Європи. 

Покупка Дуката Франца Йосифа буде хорошим доповненням до колекції монет. Придбати цю монету варто ще й тому, що Золоті монети дукат Франца Йосипа визнані в усьому світі. Історія цієї монети налічує понад сто років, а сьогодні вона карбується відомим австрійським монетним двором, що в поєднанні з унікальним дизайном робить її однією з найвідоміших монет у світі. 

Дукат Франца Йосифа буде прекрасним подарунком для Ваших улюблених та близьких людей. Будучи символом довговічності, монета також зберігає частинку дорогоцінної історії Європи.

Важливим є і той факт, що інвестиційне золото – вибір найменшого ризику і стабільності накопичень. Цінність золота збільшується протягом багатьох років, що забезпечує Вам позитивний результат. Ціна рестрайка монети повністю визначена вмістом дорогоцінного металу і поточною ціною на нього. Спільнота «Скупка монет» стане надійним помічником для бажаючих купити або продати монету Золота монета 1 Дукат 1915 Австрія.

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua