×

Срібна монета 1oz Американський Орел 1 долар 2021 США

Posted on3 Years ago

З самого першого випуску, який відбувся в 1986 р, відповідно до закону, яким введено в обіг срібні Американські Орли, карбується ця монета на монетному дворі US West Point Mint зі срібла, видобутого тільки на території США. Монети American Eagle містять зовсім невелику кількість домішок міді. Особливістю американських інвестиційних монет є те, що їх вага, чистота і зовнішній вигляд гарантовані урядом США.

Починаючи з моменту випуску і донині річний попит і відповідно продаж срібної монети Орел збільшився з 5.4 мільйонів монет в 1986 році до 42.7 мільйонів в 2013 році.

Срібний Орел, що відображає знамениту «Крокуючу Свободу» (Walking Liberty) підтримується статусом законного платіжного засобу США, безумовно це хороша покупка для будь-якого типу інвестора. Цінність Американських Орлів полягає в ідеальному гравіруванню, гарному дизайну аверсу і реверсу, якості дорогоцінного металу.

Однак ви не зможете купити інвестиційні монети безпосередньо у Монетного двору, тому що він не реалізує срібну монету Орел безпосередньо населенню, а поширює свої монети серед дилерів для подальшого продажу в роздріб.

Знаменита «Крокуюча Свобода» Адольфа Вейнмана прикрашає аверс. Це жінка, що йде до висхідного сонця, вона тримає в лівій руці дубову і оливкову гілки, які є символами військової і цивільної слави. Правою рукою Крокуюча Свобода вказує на сонце, що сходить. На її плечі, як плащ, накинутий прапор США. Придивившись, можна побачити ледь помітні зірки і характерні смуги на тканині. Угорі півколом, викарбовано слово «LIBERTY» (СВОБОДА). Праворуч – «IN GOD WE TRUST» – (МИ ВІРИМО В БОГА), а внизу рік випуску монети.

Автором реверсу є Джон Мерканті (John Mercanti, який зобразив білоголового орла з розправленими крилами. На його грудях зображений геральдичний щит США. У своєму дзьобі орел тримає стрічку яка розвівається зі словами «E PLURIBUS» (З багатьох) і «UNUM» (єдине). Правою лапою орел тримає оливкову гілку, лівою – пучок стріл. Над ним викарбувані 13 п'ятикутних зірок. Під лівою лапою орла викарбувані ледь помітні ініціали автора реверсу Джона Мерканті – «JM» (John Mercanti). Півколом вгорі розташовані слова «UNITED STATES OF AMERICA» (Сполучені Штати Америки). На нижній частині реверса монети, по колу, викарбувані слова «1 OZ. FINE SILVER ~ ONE DOLLAR» (1 унція чистого срібла – 1 долар).

Вперше з моменту випуску в 1986 році планується оновити дизайн моделей Gold і Silver Eagles. Очікувані терміни випуску оновлених монет – середина 2021 року. Ці зміни дизайну знаменують початок нового етапу для цієї популярної серії.

Related products
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua