×

Золота монета Соверен Карла III "Коронація Його Величності" 2023 Великобританія (пруф)

7.98g / 917 / 0.235oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read more
43 000,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
1146
Опис

Особливий Соверен, датований 2023 роком, випущено на честь історичної коронації Його Величності Короля. Це перша колекція Sovereign, де представлений коронований портрет короля Карла III. Продовжуючи суверенну традицію, що сягає 1817 року, на реверсі зображені знаменитий Святий Георгій Бенедетто Піструччі та дракон. Випущений вперше понад 500 років тому, Соверен відомий на весь світ своєю акуратністю, високою ліквідністю та відмінною якістю. Названий у Британській Імперії як «головна монета світу», Соверен був у самому центрі класичного золотого стандарту, відіграючи ключову роль у міжнародній фінансовій системі та торгівлі. Ця спадщина охороняється і нинішнім урядом Великобританії, який досі вважає золоту монету Соверен законним засобом платежу. Золотий Соверен має реальну і постійну цінність, що робить його чудовим поповненням інвестиційного портфеля.

На аверсі зображено перший коронований портрет Його Величності Короля Карла III, роботи Мартіна Дженнінгса (MJ), звернений вліво. Вздовж обода монети вигравірувано написи – «CHARLES III • DEI • GRA • REX • FID • DEF •» (Charles the Third by the Grace of God King Defender of the Faith (Карл Третій Милістю Божою, Король – Захисник Віри)).

На реверсі монети зображений християнський мученик св. Георгій верхи на коні, що вбиває дракона. Дизайн був розроблений Бенедетто Піструччі – відомим італійським гравером та головним медальєром Королівського монетного двору. Внизу монети вказано рік випуску – «2023».

Read more
Деталі товару
1146

Характеристики

Серія
Соверен
Країна
Великобританія
Метал
Золото
Номінал
1 фунт
Рік
2023
Вага монети, гр
7,98
Проба
917
Вага металу, oz
0,235
Валюта
Фунт стерлінгів
Збереження
На фото
Вид карбування
PF/PR (Proof)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Великобританія
Монетний двір
Королівський Монетний Двір Великобританії
Тираж, шт
15000
Діаметр, мм
22,05
Товщина, мм
1,5
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua