×

Срібна монета Руки в молитві 500 франків КФА 2021 Камерун (кольорова)

17.5g / 999 / 0.56oz

Read moreShow less
6 250,00 ₴
Цей товар більше не доступний для продажу.
Артикул:
pb20000082
Опис

Монетний двір Польщі від імені Республіки Камерун випустив в 2021 році срібну монету «Етюд рук апостола» в серії «Альбрехт Дюрер – 550 років від Дня народження». На цій монеті зображений малюнок, виконаний пером і тушшю німецького гравера, художника і теоретика Альбрехта Дюрера. У монети якість Proof, вона частково пофарбована і прикрашена золотом Балтійського моря – польським бурштином. Картина «Руки в молитві» Альбрeхта Дюрeра була написана понад 500 років тому, але до цих пір залишається однією з найпопулярніших в світі. Її часто поміщають на обкладинці Біблії, зображують на монетах, роблять сувеніри, арт-постери, скульптури і репліки. Картина стала не просто історичним надбанням, а символом надії для багатьох поколінь багато в чому завдяки історії, пов'язаній з нею. Альбрехт Дюрер, що народився в 1471 році в Нюрнберзі, був одним з найбільших майстрів західноєвропейського Ренесансу. Малюнок складених у молитві рук, також відомий як «Штудія рук апостола», виконаний чорними і білими чорнилами на синьому папері власного виготовлення. Художник використав малюнок в роботі над «Вівтарем Геллера».

У центрі аверсу викарбуваний герб Республіки Камерун, в який вписаний рік випуску монети – «2021». Під гербом зліва позначений метал – «Ag 999», а праворуч знак монетного двору – «mw». Зверху півколом розміщено назву країни-емітента – «REPUBLIQUE DU CAMEROUN», а знизу в два рядки номінал – «500 FRANCS CFA».

На неймовірному реверсі монети крупним планом зображені дві чоловічі руки, складені разом в молитві, а також видні частково закочені рукави. Внизу в два рядки розташовані написи – «Albrecht Dürer» і «1471 – 1528» – рік народження і рік смерті. Угорі розміщена красива бурштинова вставка.

Read moreShow less
Детальніше про товар
pb20000082

Характеристики

Серія
Альбрехт Дюрер - 550 років від Дня народження
Країна
Камерун
Метал
Срібло
Номінал
500 франків
Рік
2021
Вага монети, гр
17,5
Проба
999
Вага металу, oz
0,56
Валюта
Франк КФА
Збереження
На фото
Вид карбування
PF/PR (Proof)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Походження
Африка
Виробник
Камерун
Монетний двір
Монетний двір Польщі
Тираж, шт
550
Діаметр, мм
50
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти