×

Срібна монета Кораблі Колумба 500 лір 1958 Італія

11g / 835 / 0.3oz

Read moreShow less
800,00 ₴
В наявності
Артикул:
6116
Опис

Срібні монети «Кораблі Колумба» номіналом 500 лір випускалися монетним двором Риму у 1958-2001 роках. Христофору Колумбу для подорожі було надано три каравели: «Санта-Марія», «Нінья» та «Пінта». Ці кораблі на той час були дуже маленькими. Вирушити ними через океан, розмістивши команду з 90 чоловік, здавалося неймовірно сміливим рішенням. Команду кораблів довелося збирати з ув'язнених, які відбували покарання: ніхто більше не погоджувався добровільно брати участь у небезпечному плаванні. 12 жовтня 1492 року рано-вранці матрос «Пінти» побачив у підзорну трубу обриси берега і радісно закричав: «Земля!». Ні сам Колумб, ні жоден із членів його команди навіть не уявляли, що ця подія увійде в історію як день відкриття нової, ще невідомої європейцям частини світу – Америки.

На аверсі викарбувані кораблі Христофора Колумба «Нінья», «Пінта» та «Санта-Марія», що пливуть хвилями. Під кораблями вказано номінал – «L. 500» та нижче знак монетного двору Риму – «R». Уздовж обода монети розміщено напис – «REPVBBLICA ITALIANA». У морських хвилях, зліва, вказано автора – «VEROI» (Гвідо Верой).

На реверсі викарбуване погруддя жінки у сукні епохи Відродження, що представляє Італію. Уздовж обода монети розташовано 20 гербів: Генуї, Турина, Аости, Мілана, Тренто, Венеції, Трієсти, Удіне, Болоньї, Флоренції, Анкони, Перуджі, Риму, Аквіли, Неаполя, Барі, Потенци, Катандзаро, Сицилії, Кальярі (крайні приховані за бюстом). Внизу вказаний гравер – «GIAMPAOLI» (П'єтро Джампаолі).

На гурті монети розташований рельєфний напис з датою всередині шести зірок (по три з кожного боку) – «REPVBBLICA ITALIANA ☆☆☆1958☆☆☆».

Read moreShow less
Детальніше про товар
6116

Характеристики

Країна
Італія
Метал
Срібло
Номінал
500 лір
Рік
1958
Вага монети, гр
11
Проба
835
Вага металу, oz
0,3
Валюта
Італійська ліра
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Монетне (180°)
Форма
Коло
Гурт
Напис-Символи-Цифри (гладкий)
Cтан
Дуже хороша
Походження
Європа
Виробник
Італія
Монетний двір
Монетний двір Риму
Тираж, шт
24240000
Діаметр, мм
29,3
Товщина, мм
2
Відгуки
Жодного відгуку
7 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти