×

Срібна монета 1oz Боги Олімпу "Аполлон" 1 долар 2023 Тувалу

31.13g / 9999 / 1oz / капсула

Read moreShow less
3 000,00 ₴
В наявності
Артикул:
0956
Опис

Серія монет Пертського монетного двору «Боги Олімпу» продовжується Аполлоном, грецьким богом пророцтв, музики, стрільби з лука, зцілення та захисту. Цей випуск, дев'ятий за рахунком, слідує за попередніми випусками Артеміди – грецької богині полювання, Ареса – грецького бога війни, Зевса – грецького бога неба, Посейдона – грецького бога моря, Аїда – грецького бога підземного світу, Гери – грецької богині шлюбу грецької богині війни та Афродіти – грецької богині кохання. Аполлон – у давньогрецькій і давньоримській міфологіях бог світла (звідси його прізвисько Феб – «променистий», «сяючий»), покровитель мистецтв, ватажок і покровитель муз, провісник майбутнього, бог-лікар, покровитель переселенців, уособлення чоловічої краси. Один з найбільш шанованих античних богів. У період пізньої античності уособлює Сонце. Відповідно до безлічі античних міфів – син Зевса та Літо. Про важливість цього бога свідчать кількість свят, оракулів та храмів на честь Аполлона, назва багатьох місяців у календарі на честь тієї чи іншої його іпостасі.

На аверсі зображений профіль Її покійної Величності Королеви Єлизавети II роботи Ієна Ренк-Бродлі. По зрізу профілю Єлизавети II, під ініціалами гравера, вказані роки її правління – «1952-2022». Вгорі півколом розміщено напис – "QUEEN ELIZABETH II", зліва внизу – «1 oz 9999 Ag», праворуч – «TUVALU 1 DOLLAR», а внизу вказано рік випуску – «2023».

На реверсі викарбуваний Аполлон, бог пророцтва, музики, стрільби з лука, зцілення та захисту. Аполлон зображений граючим на своїй лірі, невеликій U-подібній арфі, прогулюючись пасторальною місцевістю. Також показана Дафна, німфа, що втекла від кохання Аполлона. Згідно з легендою, Дафна перетворилася на лаврове дерево незадовго до того, як Аполлон упіймав її. Внизу півколом викарбуваний напис – «APOLLO». Праворуч монети розташований знак Пертського монетного двору – «P».

Read moreShow less
Детальніше про товар
0956

Характеристики

Серія
Боги Олімпу
Країна
Тувалу
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
2023
Вага монети, гр
31,13
Проба
9999
Вага металу, oz
1
Валюта
Долар Тувалу
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Тувалу
Монетний двір
Пертський монетний двір Австралії
Тираж, шт
13500
Діаметр, мм
40,9
Товщина, мм
3,5
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти