×

Срібна монета 1oz Американський Орел "Герб України" 1 долар 2022 США

31.13g / 999 / 1oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read moreShow less
12 000,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
0846r
Опис

Ця приголомшлива срібна монета American Eagles вагою 1 унцію присвячена Україні. На монеті «Герб України» викарбовано стилізований герб України, вона постачається у футлярі разом із сертифікатом автентичності. Монета має чорне рутенієве покриття. Обмежений тираж лише 100 штук по всьому світу. Як сотні років тому, так і сьогодні щит та меч уособлюють відважність, мужність, справедливість та впевненість в собі. З історії відомо, що з найдавніших часів символ тризуба шанувався як своєрідний магічний знак, оберіг. Відомий на українських землях з II ст. Існує до 30 теорій походження і значення тризуба, на приклад: сокіл, якір, символ триєдинства світу тощо. За часів Київської Русі тризуб був родовим знаком Рюриковичів. 25 лютого 1918 року в Коростені Українська Центральна Рада прийняла Тризуб за офіційний герб УНР. З 22 січня 1919 року згідно з законом про Злуку Тризуб став використовуватися і як герб Західної області УНР. Залишався він гербом гетьманської держави П. Скоропадського, а також Директорії. Сучасний герб держави Україна було затверджено 19 лютого 1992 року. Державний герб України графічно красивий, лаконічний, самобутній – а головне стародавній. Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує спадкоємність традицій нашої території. Тризуб фактично означає історичний зв’язок нинішньої України із Київською Руссю.

На аверсі монети, на тлі прапора України, поміщено стилізований герб України розташований на щиті, а середнє вістря Тризуба виконане у формі меча вістрям догори. Під щитом знаходяться два схрещені мечі вістрям донизу. Вгорі півколом розміщено напис – «LIBERTY» (СВОБОДА). Внизу вказано рік випуску монети – «2022».

На реверсі зображений орел, що заходить на посадку і несе гілку дуба, ніби збирається додати її в гніздо. Ліворуч угорі півколом викарбовано слова – «UNITED STATES OF AMERICA» (Сполучені Штати Америки), а праворуч внизу – «• ONE DOLLAR • 1 OZ. FINE SILVER». Також праворуч, ближче до орла, півколом розміщено напис – «E PLURIBUS UNUM» (З багатьох єдине).

Read moreShow less
Детальніше про товар
0846r

Характеристики

Серія
Україна
Країна
США
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
2022
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Долар США
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
США
Монетний двір
Монетний двір Вест-Пойнта (США)
Тираж, шт
100
Діаметр, мм
40,6
Товщина, мм
2,98
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти