×

Срібна монета 2oz Шерстистий Мамонт 10 доларів 2024 Канада

62.26g / 9999 / 2oz / капсула

Read moreShow less
4 300,00 ₴
Немає в наявності
Повідомити мене, коли буде доступно
Артикул:
0912
Опис

Срібна монета «Шерстистий мамонт» номіналом 10 доларів 2024 року від Королівського монетного двору Канади – це другий дизайн у серії «Льодовиковий період» із зображенням гігантського шерстистого мамонта. Монета включає два ультрасучасних захисних елементи: чіткі радіальні лінії і кленовий лист з мікрогравіровкою, нанесений лазером, і цифру «24» (видиму при збільшенні), що позначає рік випуску монети. Авторство захоплюючого дизайну монети належить Юліусу Чотоні, палеохудожнику з Канади. Мегафауна з доісторичного минулого Канади, Mammuthus primigenius, мав зріст понад три метри в загривку і важив цілих 8 тон. Шерстистий мамонт жив у замерзлих степах сучасної Канади наприкінці епохи плейстоцену, близько 100 000 років тому. Густе хутро, товста шкіра, невеликий хвіст і вуха належать до пристосувань до холодної погоди, які дозволяли мамонтам процвітати. У червні 2022 року у вічній мерзлоті золотих копалень Юкона було знайдено 30 000-річне муміфіковане дитинча шерстистого мамонта з неушкодженою шкірою та волоссям – найповніший заморожений екземпляр мамонта, знайдений на сьогоднішній день у Північній Америці.

На аверсі зображено некоронований портрет Його Величності Короля Карла III роботи канадського художника Стівена Розаті, звернений ліворуч. Зліва вгорі півколом розташований напис – «CHARLES III», а праворуч – «D • G • REX». Внизу півколом вказано номінал монети – «10 DOLLARS». Фон аверсу прикрашений радіальними лініями, що виходять з центру монети.

На реверсі зображений шерстистий мамонт. На цьому зображенні ми бачимо його гігантські вигнуті бивні та відкриту щелепу. Ліворуч від мамонта розташований кленовий лист з мікрогравіруванням, нанесеним лазером з цифрою – «24», що відповідає року випуску. Уздовж обода монети, на тлі радіальних ліній, вгорі півколом зображено напис – «CANADA 2024», а внизу – «FINE SILVER 2 OZ ARGENT PUR». Праворуч від гіганта вказана проба – «9999», а ще правіше ініціали гравера – «JC» (Юліус Чотоні).

Read moreShow less
Детальніше про товар
0912

Характеристики

Серія
Льодовиковий період Канади
Країна
Канада
Метал
Срібло
Номінал
10 доларов
Рік
2024
Вага монети, гр
62,26
Проба
9999
Вага металу, oz
2
Валюта
Канадський долар
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
Канада
Монетний двір
Королівський канадський монетний двір
Діаметр, мм
38
Товщина, мм
2,205
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти