×

Срібна монета 1oz Свобода 75 років 1 долар 2022 БВО (Reverse Frosted)

31.13g / 999 / 1oz

Read more
Limited special offer
2 100,00 грн. 2 250,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0686A
Опис

Цей випуск від Pobjoy присвячений 75-річчю останнього півдолара «Walking Liberty». Срібний півдолара «Walking Liberty» випускався з 1916 по 1947 і на ньому зображався класичний малюнок Адольфа А. Вайнмана, що зображує Леді Свободу, задрапіровану американським прапором, з гілками лавра і дуба, що символізують громадянську та військову славу. Свобода як концепція історично представлялася уособленням богинь жіночої статі. Є численні приклади цього з Французької Республіки та Сполучених Штатів за останні півтора століття. Свобода може простежити своє походження до римської богині Лібертас. Часто змальована з жезлом і пілеусом, вона втілює звільнення давніх рабів, яким часто обіцяли свободу в обмін на те, що вони піднімуть зброю для своїх господарів.

На аверсі викарбовано зображення Її Величності Королеви Єлизавети II, використовуване виключно Pobjoy Mint. По колу розміщені написи – «BRITISH VIRGIN ISLANDS», «QUEEN ELIZABETH II», «2022». Під зрізом портрета Єлизавети II знаходиться знак монетного двору Побджой – «PM».

На аверсі монети праворуч зображено жінку, образ Крокуючої Свободи, що тримає в лівій руці дубову та оливкову гілки, символи військової та громадянської слави, з витягнутою вперед правою рукою. Свобода задрапірована американським прапором, що майорить на вітрові. Зліва аверсу розміщений орел, а сонце на задньому плані. Зліва вгорі викарбуваний напис – «75 YEARS», а внизу під рискою – «LAST WALKING LIBERTY» і номінал – «1$». Праворуч унизу, вздовж обода монети, відзначені характеристики металу – «Ag .999 1 oz».

Read more
Деталі товару
0686A

Характеристики

Країна
Віргінські острови
Метал
Срібло
Номінал
1 долар
Рік
2022
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Долар Віргінських островів
Збереження
На фото
Вид карбування
Reverse Frosted
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Майже чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
Віргінські острови
Монетний двір
Монетний двір Побджой (Pobjoy Mint Ltd)
Тираж, шт
7500
Діаметр, мм
38,6
Товщина, мм
3
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua