×

Срібна монета 1oz Райський Птах 1 кіна 2023 Папуа-Нова Гвінея

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 300,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0791A
Опис

Інвестиційна срібна монета – «Райський Птах» номіналом 1 кіна, випущена для Папуа-Нової Гвінеї в 2023 році, є сучасною версією класичної монети. Оригінальна монета була викарбувана в Берліні в 1895 році для німецької колонії Нова Гвінея і стала однією з найцінніших монет у світі нумізматики. Райський птах є національною емблемою Папуа-Нової Гвінеї, і зображення птиці також є на прапорі. Великий райський птах (лат. Paradisaea guilielmi) – вид горобцеподібних птахів із сімейства райських птахів (Paradisaeidae). Ендемік півострова Хуен на сході острова Нова Гвінея. Вид включений до Міжнародної Червоної книги, статус оцінюється як «Близькі до вразливого стану». Проблеми пов'язані з лісозаготівлями, що призводять до скорочення придатного для цього виду довкілля.

На аверсі зображений національний герб Папуа-Нової Гвінеї – райський птах, що сидить на церемоніальному списі корінних народів Папуа-Нової Гвінеї і барабані «кунду», що використовується як пісочний годинник. Птах уособлює згоду нації, а барабан та спис – єдність. Вгорі півколом розташований напис – «PAPUA NEW GUINEA», а внизу вказаний номінал – «1 KINA».

Реверс зображує сучасний дизайн райського птаха, що збирається приземлитися на квітучу рослину. Зліва нагорі розташований напис – «BIRD of PARADISE», а праворуч вказані характеристики металу – «1 OZ FINE SILVER .999». Внизу монети розташовано рік карбування – «2023».

Read more
Деталі товару
0791A

Характеристики

Серія
Райський Птах
Країна
Папуа-Нова Гвінея
Метал
Срібло
Номінал
1 кіна
Рік
2023
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Кіна Папуа-Нової Гвінеї
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Папуа-Нова Гвінея
Монетний двір
9Fine Mint
Тираж, шт
10000
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
3,5
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua