×

Срібна монета 1oz Берберійська Макака 2 фунта 2021 Гібралтар

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 300,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0556r
Опис

Національний монетний двір Гібралтару (Gibraltar National Mint) у 2021 році випустив монету «Берберійська Макака». Це перший випуск із серії «Гібралтарська королівська срібна унція». Офіційно затверджений Національним монетним двором Гібралтару та Букінгемським палацом. Берберійська макака – єдина мавпа, що живе у дикому вигляді на території Європи (у Гібралтарі). Крім того – єдина макака, яка живе не в Азії. Це безхвоста вузьконоса мавпа. Тіло вкрите густою буро-жовтою шерстю, часто з червонуватим відтінком. Місце проживання макак у горах досягає 2300 метрів над рівнем моря. Вони переносять морози до –10 °C. Живуть у соснових, кедрових і дубових лісах, де харчуються плодами, їстівним корінням, злаками, бруньками, пагонами, насінням хвойних дерев, деякими комахами (саранча, жуки, метелики). У горах Африки берберійські макаки завжди були досить численні, у Гібралтарі ж вид опинився під загрозою вимирання в середині XX століття, коли диких тварин залишилося всього близько двох десятків. Проте вжиті заходи позитивно позначилися на збільшенні популяції.

На аверсі монети викарбовано портрет Її Величності королеви Єлизавети II роботи Єна Ренк-Бродлі. Вгорі півколом розміщено напис – «ELIZABETH II QUEEN OF GIBRALTAR», а внизу вказано номінал монети – «2 POUNDS».

На реверсі викарбувана мавпа, що сидить на скелі, яка тримає в лапі символічний ключ від протоки на ланцюжку. Позаду макаки зображено графіку, що нагадує корони. Вздовж обода монети викарбувані написи: «ROYAL SILVER OUNCE», «2021», «1 oz FINE SILVER 999».

Read more
Деталі товару
0556r

Характеристики

Серія
Гібралтарська королівська срібна унція
Країна
Гібралтар
Метал
Срібло
Номінал
2 фунта
Рік
2021
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Гібралтарський фунт
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Гібралтар
Монетний двір
Національний монетний двір Гібралтару
Тираж, шт
50000
Діаметр, мм
38
Товщина, мм
2,9
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua