×

Срібна монета 1/2oz Золото Франції: Наполеон 20 Євро 2023 Франція (Proof)

16g / 900 / 1/2oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read more
4 500,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0767A
Опис

Починаючи з 2008 року Паризький монетний двір шанує нумізматичні символи у сучасному виконанні. З 2023 по 2025 рік серія «Золото Франції» буде присвячена дорогоцінним та давнім монетам, що увійшли до історії Франції. Ця серія перенесе вас у минуле від імперського періоду до бургундської династії короля Іоанна II Доброго. Благородство металу поєднується з історичним багатством цих монет, що становлять дорогоцінну та сучасну колекцію «Золото Франції». На цій монеті представлена нова інтерпретація наполеонівського франка, вигравіювана Жан-Жаком Барре. На аверсі цієї монети зображено лауреатський портрет імператора Наполеона III. Цей профіль був надихнутий профілем його дядька Наполеона, який сам побудував свій образ на римському імператорі Юлії Цезарі. Праворуч від його профілю ми знаходимо наполеонівський герб, який спочатку був присутній на реверсі імперських монет.

На аверсі представлено реінтерпретацію наполеонівського франка з лауреатським портретом імператора Наполеона III. Праворуч від профілю зображено наполеонівський герб, який був на реверсі імперських монет. Уздовж обода монети розміщено напис, що переривається портретом – «LIBERTÉ ÉGALITÉ FRATERNITÉ» (Свобода, Рівність, Братерство). Також унизу вказано рік випуску монети – «2023».

На реверсі, у шестикутнику, зображено французький прапор у своїй геральдичній формі, який представлений трьома часовими епохами. По центру вертикально вказано номінал – «20€». Ліворуч і праворуч від номіналу розташовані літери «R» і «F», що позначають – «République française» (Французька Республіка).

Read more
Деталі товару
0767A

Характеристики

Серія
Золото Франції
Країна
Франція
Метал
Срібло
Номінал
20 євро
Рік
2023
Вага монети, гр
16
Проба
900
Вага металу, oz
0,5
Валюта
Євро
Збереження
На фото
Вид карбування
PF/PR (Proof)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Гладкий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Франція
Монетний двір
Паризький монетний двір
Тираж, шт
3000
Діаметр, мм
33
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua