×

Срібна монета 1 рубль 1899 Царська Росія

20g / 900 / 0,58oz

Read more
1 600,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
2015A_1
Опис

Срібна монета «Один Рубль» карбувалась у період правління Миколи 2 у 1895-1915 роках. Початок царювання Миколи Другого ознаменувався грошовою реформою, проведеною в 1895-1897 роках. Результатом стало різке зниження кількості паперових асигнацій. Для виробництва нових монет знадобилося навіть вдатися до допомоги паризьких та брюссельських виробників. Микола II Олександрович – імператор Всеросійський, цар Польський та великий князь Фінляндський. Із імператорського будинку Романових. Полковник гвардії; крім того, від британських монархів мав звання адмірала флоту Королівського ВМФ Великобританії та фельдмаршала британської армії. Правління Миколи II було ознаменовано економічним розвитком Росії та одночасно зростанням у ній соціально-політичних протиріч, революційного руху, що вилився в революцію 1905-1907 років, Лютневу революцію 1917 року та Жовтневу революцію.

На аверсі в центрі зображено портрет Імператора Миколи II у профіль, звернений ліворуч. Зліва розміщено рельєфний напис -« Б.М. НИКОЛАЙ II ИМЕРАТОРЪ», а праворуч – «И САМОДЕРЖЕЦЪ ВСЕРОСС.». По колу канта є рельєфні елементи, виконані у вигляді зубців.

На реверсі монети в центрі зображено Малий Державний Герб Російської імперії – двоголовий орел, голови якого увінчані двома коронами, третя велика корона над ними. Усі вони пов'язані орденською стрічкою ордена Св. Апостола Андрія Первозванного. На грудях орла розташований Московський герб – щит із зображенням Георгія Побідоносця з списом, що вражає дракона. Навколо щита ланцюг ордена Св. Апостола Андрія Первозванного. На крилах зображені герби: Царства Казанського, Польського, Херсонесу Таврійського, Астраханського, Сибірського, Грузинського та герб сполучених князівств Київського, Новгородського та Володимирського – по 4 на кожне крило. У правій лапі орла – скіпетр, у лівій – держава. Під гербом півколом вказані номінал – «РУБЛЬ» та рік випуску – «1899 Г.». По колу канта є рельєфні елементи, виконані у вигляді зубців.

На гурті монети видно напис «ЧИСТАГО СЕРЕБРА 4 ЗОЛОТНИКА 21 ДОЛѦ» і знак мінцмейстера в круглих дужках – «(Ф•З)» (Фелікс Зельман) (1899-1901)).

Read more
Деталі товару
2015A_1

Характеристики

Країна
Росія
Метал
Срібло
Номінал
1 рубль
Рік
1899
Вага монети, гр
20
Проба
900
Вага металу, oz
0,58
Валюта
Рубль
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Напис-Символи-Цифри (гладкий)
Cтан
Задовільна
Походження
Європа
Виробник
Росія
Монетний двір
Санкт-Петербурзький монетний двір
Діаметр, мм
33,65
Товщина, мм
2,7
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua