×

Монета 100 років Київському політехнічному інституту 2 гривні 1998 Україна

12,8g / #CuNiZn / Ø31mm

Read more
1 630,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
Опис

«100 років Київському політехнічному інституту» – ювілейна монета номіналом дві гривні, випущена Національним банком України в серії «Вищі навчальні заклади України». Присвячена 100-річчю заснування Київського політехнічного інституту – нині Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – заклад вищої освіти інженерного профілю, заснований в Києві 1898 року; на сьогодні це один із найбільших університетів України за кількістю студентів з широким переліком спеціальностей і освітніх програм для підготовки фахівців з технічних і гуманітарних наук. З 2009 до 2014 року мав статус автономного дослідницького університету. За рейтингами ВНЗ входить до трійки найкращих в Україні. Монету введено в обіг 28 серпня 1998 року. Дизайнер – Сергій Беляєв. Гравери – Дем`яненко Володимир, Атаманчук Володимир.

На аверсі монети зображено малий Державний герб України в центрі орнаменту, відтвореного з ліпного плафона інтер`єру головного корпусу КПІ. Вгорі півколом розміщено напис – «УКРАЇНА». У верхній частині орнаменту вказано рік карбування – «1998». Внизу у два рядки вказано номінал – «2 ГРИВНІ»

На реверсі монети зображено головний корпус КПІ (архітектор І. С. Кітнер, 1901). По колу розміщені написи – «КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ» та – «100 РОКІВ».

Read more
Деталі товару

Характеристики

Серія
Вищі навчальні заклади України
Країна
Україна
Метал
Нейзильбер
Номінал
2 гривні
Рік
1998
Вага монети, гр
12,8
Валюта
Гривня
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Походження
Європа
Виробник
Україна
Монетний двір
Монетний двір України
Тираж, шт
50000
Діаметр, мм
31
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua