×

Вбивча австралійська фауна

Posted on2 Years ago

Цікаво, що в Австралії є два монетні двори, уповноважені карбувати законний платіжний засіб: 

  • Королівський монетний двір Австралії (який також виробляє монети в обігу в країні) 

  • Пертський монетний двір, який виробляє лише колекційні та злиткові монети, а також інші вироби із злитків. 

Обидва монетні двори прагнуть створювати монети з привабливим дизайном і часто карбують нові дизайни та теми, щоб підвищити нумізматичну цінність монет. 

Срібна монета 1oz Пустельний Скорпіон 1 долар 2022 Австралія представляє пустельного скорпіона (Urodacus yaschenko), що зустрічається в різних місцях центральної Австралії. Це один із найбільших скорпіонів в Австралії, самці якого виростають більш ніж на 100 мм від рота до кінчика жала. Самки, як правило, трохи коротші у довжину, але міцніші в тілі. У пустельних скорпіонів є клешні, які вони використовують для захоплення їжі. Їхній довгий хвіст завершується жалом (тельсоном), що містить отруйну залозу, яку скорпіон вводить у свою здобич. Самки народжують живих дитинчат, яких вона носить на спині протягом перших кількох днів, доки вони не стануть достатньо сильними, щоб стати незалежними. Скорпіони можуть жити до 25 років. 

На аверсі монета 1oz Пустельний Скорпіон 1 долар 2022 Австралія має зображення королеви Єлизавети II зверненої вправо. Вона увінчана Королівською діамантовою діадемою та намистом Victoria Coronation, яке вона носила під час її коронації. Це її зображення, відоме як «П'ятий портрет» у всьому світі та «Шостий портрет» в Австралії, в «розкритій» версії, що показує плечі королеви і не закінчується на шиї, як у звичайній версії. Маленькими літерами зліва ініціали митця JC (для Джоді Кларк). По ободу безперервно струменить легенда, дата випуску та номінал: ELIZABETH II · AUSTRALIA 2022 · 1 DOLLAR ·. 

На реверсі монети зображений пустельний скорпіон, що йде по австралійській пустелі під променями сонця, що сходить. На два рядки лівіше: ПУСТЕЛЬНИЙ СКОРПІОН. Під скорпіоном вміст дорогоцінного металу 1 oz .999 SILVER (одна унція 99,9% срібла). Логотип дизайнера, стилізована літера A над B (для Аарона Баджо), праворуч унизу. 


Купівля грошового знаку Срібна монета 1oz Пустинний Скорпіон 1 долар 2022 Австралія – відмінна інвестиція, особливо в часи економічної нестабільності. Монети набагато зручніші за срібні зливки, їх легко купити і продати на нашому сайті. Срібна монета 1oz Пустельний Скорпіон 1 долар 2022 Австралія є втіленням багатства, стабільності та безпеки.

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua