×

Вперше британська монета на орбіті Землі.

Posted on2 Years ago

Третій випуск представляє Срібна монета 1oz Легенди Музики: Дєвід Боуї 2 англійських фунта 2021 Великобританія і присвячена легендарному Девіду Боуї. У серії раніше також виходили монети, присвячені групі Queen і Елтону Джону. Новий дизайн натхненний початком кар'єри Боуї, коли він жив і записувався в Берлінському університеті; на монеті зображений профіль артиста, обрамлений знаменитою червоно-синьою блискавкою з обкладинки альбому «Alladin Sane». 

На честь людини, яка подарувала нам нам композицію Space Oddity, Королівський монетний двір запустив в космос пам'ятну монету Девіда Боуї. Викарбувана як частина колекції «Музичні легенди», монета була піднята на повітряній кулі на висоту 35 656 метрів, перш ніж спуститися назад до Великобританії.

Королівський монетний двір повідомив, що це перший запуск британської монети в космос. Тепер монету 1oz Легенди Музики: Дєвід Боуї 2 англійських фунта 2021 Великобританія, яка побувала на орбіті Землі, можуть виграти в конкурсі шанувальники Боуї. Умови розміщені на сторінці Королівського монетного двору в Facebook. 

В даний час карбується кілька версій колекції Боуї, в різних номіналах і металах, включаючи мідно-нікелевий, кольоровий срібний, срібний із золотим. Девід Боуї – британський рок-співак і автор пісень, а також продюсер, звукорежисер, художник і актор. Протягом п'ятдесяти років займався музичною творчістю і часто міняв імідж, тому його називають «хамелеоном рок-музики». 

На аверсі зображено портрет королеви Єлизавети II роботи Джоді Кларка (JC) на мереживному тлі. На реверсі срібної монети зображено портрет Боуї, коли він жив і записувався в Берліні. Головним елементом тут виступає кольорова блискавка – один із символів музиканта. Зліва вгорі від портрета Девіда Боуї розміщені зірки, а справа внизу, з використанням його фірмового шрифту, напис – «BOWIE». 

Срібна монета 1oz Легенди Музики: Дєвід Боуї 2 англійських фунта 2021 Великобританія випущена тиражем 25000 штук. Купити або продати монету можна на великих інтернет-аукціонах, в соцмережах, в антикварних крамницях. Але такі угоди досить ризиковані, внаслідок наявності на ринку нумізматики підробок високої якості. Купити монету 1oz Легенди Музики: Дєвід Боуї 2 англійських фунта з упевненістю в її оригінальності можна після вивчення стану виробу, його оцінки, яку надасть співтовариство нумізматів «Скупка монет».

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua