×

«І все-таки вона крутиться!»

Posted on2 Years ago

Офіційний портал американської біржі дорогоцінних металів на початку 2021 року презентував вихід новинки. Монетним двором Ніуе була випущена срібна монета Галілео Галілей 5 доларів 2021 Ніуе (Icons of Inspiration: Galileo Niue 2021 silver). Перший випуск з нової серії монет Ніуе - «Ікони інновацій», присвячених знаменитим історичним особистостям представляє Галілео Галілей. Дизайн монет цієї серії створений відомим художником Джоелем Ісковіцем (Joel Iskowitz) Номінальна вартість першої монети - 5 новозеландських доларів, даний грошовий знак виготовлений зі срібла 999 проби і має вагу 31.1 грам при діаметрі 39 мм. Тираж: B/Uncirculated - 10 000 шт; Proof - 100 шт. Колекціонери матимуть можливість купити одну з 10 монет, що має Сертифікат відповідності, підписаний дизайнером Джоелем Ісковіцем) 

Срібна монета 1oz Ікони Інновацій: Галілео Галілей 5 доларів 2021 Ніуе має елегантний дизайн, присвячений одній з найвідоміших ікон натхнення всіх часів. Галілео Галілей - італійський фізик, механік, астроном, філософ, математик, що зробив значний вплив на науку свого часу. Він одним з перших використав телескоп для спостереження небесних тіл і зробив ряд видатних астрономічних відкриттів. «І все-таки вона крутиться!» - крилата фраза, авторство якої приписують Галілео Галілею. Є версія, що він вимовив її будучи вимушеним відректися перед інквізицією від свого переконання в тому, що Земля обертається навколо Сонця, а не навпаки. 

На аверсі монети зображений знаменитий астроном і фізик Галілео Галілей який тримає телескоп-рефрактор, одне з найвідоміших його нововведень, поруч із земною кулею і місяцем. Під портретом розташоване факсиміле підпису вченого. 

На реверсі розміщено зображення торжествуючої музи, яка одну руку простягає до сонця, а іншою рукою підтримує «Державну печатку Ніуе», створену в 1974 році, коли Ніуе отримало незалежність і приєдналося до вільної асоціації разом з Новою Зеландією. Напис на печатці - «PUBLIC SEAL OF NIUE». Уздовж канта, по колу вказані характеристики дорогоцінного металу - «1 OZ 999 FINE SILVER». Зліва від музи вказано рік емісії монет - «2021» і номінальна вартість, відповідна монеті: «FIVE DOLLARS». 

Колекційні монети з кожним роком стають дорожчими. Тому покупка інвестиційної Срібної монети 1oz Ікони Інновацій: Галілео Галілей 5 доларів 2021 Ніуе на самому початку випуску стане вдалим вкладенням.

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua