×

Срібний раунд 2oz Pecunia Non Olet США

62.26g / 999 / 2oz / капсула

Read moreShow less
5 100,00 ₴
В наявності
Артикул:
0938
Опис

Срібний раунд «Pecunia Non Olet» від Intaglio Mint вагою 2 унції входить в серію «Latin Allure». Виконаний у меншому форматі (39 мм), що робить більшою його товщину, що ще більше підвищує колекційну привабливість. «Гроші не пахнуть» – несхвальне висловлювання про байдуже ставлення до способу отримання грошей. Загальне значення фрази: властивості грошей не залежать від того, як вони були отримані. Виникнення крилатого виразу пов'язане з ім'ям римського імператора Веспасіана (I століття), який ввів податок на громадські вбиральні, які отримують прибуток від продажу сечі. Тіт дорікав батькові, що й нужники він обклав податком; той узяв монету з першого прибутку, підніс до його носа і спитав, чи смердить вона. "Ні" (Non olet), – відповів Тіт. «А це ж гроші з сечі», – сказав Веспасіан. Схожий вислів – «Запах прибутку хороший, від чого б він не виходив» (лат. Lucri bonus est odor ex re qualibet) – походить від твору Ювенала (бл. 60 – бл. 127), де батько радить синові зайнятися торгівлею і при цьому не гидувати жодним товаром.

На аверсі раунду викарбуваний веселий, бездоганно одягнений скелет у короні, що сидить на розкішному троні зі стосами пачок 100-доларових купюр, що лежать на столі. Він постукує по одній стопці вказівним пальцем правої руки і тримає пачку в лівій руці. Праворуч угорі розташований напис – «PECUNIA NON OLET».

У центрі реверсу, у внутрішньому колі, знаходиться логотип Intaglio Mint. Вгорі викарбуваний напис – «TWO TROY OUNCES», а внизу – «.999 FINE SILVER». Написи розділені п'ятикутними зірками (по шість з кожного боку).

Read moreShow less
Детальніше про товар
0938

Характеристики

Серія
Латинська чарівність
Країна
США
Метал
Срібло
Номінал
Раунд
Вага монети, гр
62,26
Проба
999
Вага металу, oz
2
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Північна Америка
Виробник
США
Монетний двір
Монетний двір Intaglio (США)
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
6
Відгуки
Жодного відгуку
16 інших товарів в цій категорії:

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти