×

Срібна монета 27g Міжнародний Полярний Рік 10 Євро 2007 Іспанія

27g / 925 / 0.8oz / капсула/Сертифікат/футляр

Read moreShow less
2 100,00 ₴
В наявності
Артикул:
0948
Опис

Срібна монета «Міжнародний Полярний Рік» номіналом 10 Євро випущена Королівським монетним двором Іспанії у 2007 році. Міжнародний полярний рік – одна з найамбіційніших міжнародних наукових програм, що включає дослідження в обох полярних регіонах, вивчення їх зв'язків із рештою планети. Він покликаний об'єднати зусилля низки країн у дослідженні арктичного та антарктичного полярних регіонів. За загальною програмою та єдиною методикою проводяться одночасні геофізичні спостереження. Було проведено чотири міжнародні полярні роки. Четвертий міжнародний полярний рік, що пройшов з 1 березня 2007 року по 1 березня 2008 року, включав дослідження клімату та атмосфери, океанології та Світового океану, вічної мерзлоти, проблеми біосфери та біології океану, а також соціально-економічні питання.

На аверсі зображено некоронований портрет Його Величності Короля дона Хуана Карлоса I звернений вліво. Навколо портрета викарбуваний напис – «JUAN CARLOS I REY DE ESPAÑA» (Хуан Карлос I Король Іспанії). Внизу вказаний рік випуску монети – «• 2007 •». Уздовж канта розташований намистовий обідок.

На реверсі монети зображено океанографічне дослідницьке судно «Геспериди» на тлі силуету Антарктики. Під судном розташована його назва – «BIO «Hesperides»», а на корпусі номер – «A-33». Ліворуч вгорі у два рядки розміщено напис – «AÑO POLAR INTERNACIONAL 2007-2008», а праворуч вгорі, також у два рядки, номінал – «10 EURO». Ліворуч викарбуваний логотип Міжнародного полярного року, а під ним знаходиться знак Королівського монетного двору Іспанії – коронована «M».

Read moreShow less
Детальніше про товар
0948

Характеристики

Країна
Іспанія
Метал
Срібло
Номінал
10 евро
Рік
2007
Вага монети, гр
27
Проба
925
Вага металу, oz
0,8
Валюта
Євро
Збереження
На фото
Вид карбування
PF/PR (Proof)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Походження
Європа
Виробник
Іспанія
Монетний двір
Королівський монетний двір Іспанії
Тираж, шт
12000
Діаметр, мм
40
Товщина, мм
2
Відгуки
Жодного відгуку

Menu

Каталог монет

Оценить/Продать

Позвонить/Контакты

Звонки бесплатные

0 800 33 1912

Только для Украины!

@skupkamonet_net

Наши контакты

Каталог и поиск

SkupkaMonet.com.ua

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб зберігати улюблені речі.

Увійти

Створіть безкоштовний обліковий запис, щоб використовувати списки бажань.

Увійти