×

Срібна монета 1oz Стів МакКуін: Король Крутизни 5 доларів 2021 Самоа

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
1 900,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0612r
Опис

Ця інвестиційна монета преміум-класу, випущена країною Самоа, була викарбувана з однієї унції срібла 99,9% проби та присвячена пам'яті Стіва МакКвіна. Стів МакКвін був успішним кіноактором 1960-х і 1970-х років. Перша роль, яка принесла йому славу, була у 1958 році у науково-фантастичному фільмі «Клякса». Він також полюбив мотоцикли, а також екзотичні та старовинні автомобілі. Стів МакКвін помер 7 листопада 1980 року у віці 50 років. Грошовою одиницею Самоа є тала, назва якої є транслітерацією англійських слів «долар»; вона була запроваджена у 1967 році. На монетах іноді наноситься англійське слово – «Dollar», особливо на пам'ятних та інвестиційних монетах, не призначених для обігу всередині країни.

На аверсі зображений 4-й портрет Її Величності Королеви Єлизавети II, в тіарі «Від Дівчат Великобританії та Північної Ірландії» роботи Яна Ранк-Бродлі. Вгорі півколом викарбовано написи – «SAMOA» та «2021». Внизу вказані характеристики металу – «1 oz Ag 999» та номінал – «5 DOLLARS». Під портретом маленький герб Самоа. Він складається із щита, нижні дві третини якого мають п'ять зірок, що становлять сузір'я Південного Хреста; верхня третина зображує пляж та кокосову пальму. Щит увінчаний хрестом з променями, що розходяться від його центру, і накладений на два концентричні кола, що представляють світ, і вінок з оливкових гілок - як на значку Організації Об'єднаних Націй. На стрічці нижче девіз «FA'AVAE I LE ATUA SAMOA» (Бог буде основою Самоа).

На реверсі викарбовано два різні зображення Стіва МакКвіна. На більшому зображенні відтворено профіль Стіва МакКвіна, а на другому зображенні він штовхає свій мотоцикл. Зліва вгорі розташований напис у чотири рядки – «The King of Cool» під яким розміщені його ініціали «SMQ» і ще нижче в два рядки – «STEVE MCQUEEN».

Read more
Деталі товару
0612r

Характеристики

Країна
Самоа
Метал
Срібло
Номінал
5 доларів
Рік
2021
Вага монети, гр
31,1
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Самоанська тала
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Австралія та Океанія
Виробник
Самоа
Монетний двір
Монетний Двір Скотсдейл
Тираж, шт
15000
Діаметр, мм
39
Товщина, мм
3,2
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua