×

Срібна монета 1oz Рік Кролика 200 нгултрумів 2023 Бутан

31.13g / 999 / 1oz / капсула

Read more
2 450,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
0707A
Опис

У 2023 році Сінгапурський монетний двір (The Singapore Mint) на замовлення Королівського валютного управління Бутану (Royal Monetary Authority of Bhutan) випустив колекційну срібну монету Рік Кролика (Year of the Rabbit). Монета оздоблена художнім зображенням кролика. Людина, народжена на рік Кролика – яскрава індивідуальність. Він талановитий, честолюбний, має бездоганний смак і такт. У оточуючих Кролики викликають не тільки захоплення, а й повагу. Йому під силу стати частиною будь-якого колективу. Аверс монети прикрашений емблемою Бутану (дзонг-ке), яка є одним із національних символів Бутану і містить кілька елементів прапора Бутану, з небагатьма відмінностями. На емблемі багато символів буддистів. Офіційний опис емблеми: «Національна емблема, що знаходиться в колі, складена з подвійної ваджри (алмазного удару блискавки), поміщеної вище лотоса, обрамленого дорогоцінним каменем між двома драконами. Ваджра представляє гармонію між світською та релігійною владою. Лотос символізує чистоту; дорогоцінний камінь виражає верховну владу; а два дракони, чоловік та жінка, підтримують назву країни, яку вони символізують».

На аверсі монети розташований національний герб Королівства Бутан у складному гравіюванні. Написи двома мовами: англійською та офіційною мовою Бутану – дзонг-ке містять назву країни – «KINGDOM OF BHUTAN».

На реверсі зображений стилізований кролик з квітковим візерунком, оточений декоративною рамкою. У верхній частині напис: – «2023 YEAR OF THE RABBIT», у нижній – вказано характеристики дорогоцінного металу – «1 OZ 999 FINE SILVER» та номінальна вартість монети – «NU. 200».

Read more
Деталі товару
0707A

Характеристики

Серія
Місячний календар
Країна
Бутан
Метал
Срібло
Номінал
200 нгултрумів
Рік
2023
Вага монети, гр
31,13
Проба
999
Вага металу, oz
1
Валюта
Бутанський нгултрум
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Рубчастий
Cтан
Чудова
Походження
Азія
Виробник
Бутан
Монетний двір
Монетний двір Сінгапуру
Тираж, шт
50000
Діаметр, мм
40,7
Товщина, мм
2,98
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua