×

Срібна монета 1/4oz Діва "Дівчатко" 2 гривні 2014 Україна

7.78g / 925 / 0.25oz / капсула/Сертифікат/подарункова упаковка

Read more
1 500,00 грн.
В наявності
Купити зараз
Артикул:
4044
Опис

«Дівчатко» – срібна пам'ятна монета номіналом 2 гривні, випущена Національним банком України в серії «Дитячий Зодіак» та присвячена дітям, які народилися під сузір'ям Діви. Діва – дуже спокійна й урівноважена дитина. Серед них не буває непосид і забіяк. Єдине, що може насторожувати батьків, так це те, що представники цього знаку з дитинства до всього чіпляються. Ці діти люблять чистоту та комфорт. Вони не терплять змін і живуть за режимом. Діви рано починають читати та писати. Вони дуже тямущі: їм достатньо одного пояснення, щоб засвоїти урок. У Дів прекрасна пам'ять, що допомагає їм досягати високих результатів у навчанні. Монету введено в обіг 18 серпня 2014 року. Дизайнер – Фандікова Наталія. Гравери: Дем'яненко Володимир, Атаманчук Володимир.

На аверсі монети, у центрі, розміщено стилізовану композицію – на тлі зіркового неба зображення знаків зодіаку, місяця та сонця. Угорі розміщено зображення малого Державного герба України ліворуч від якого розташовано напис – «НАЦІОНАЛЬНИЙ», а праворуч – «БАНК УКРАЇНИ». Ліворуч від композиції у два рядки вказані характеристики металу – «Ag 925 7,78», а праворуч рік – «2015» та під ним логотип Монетного двору Національного банку України. Внизу монети вказано номінал – «ДВІ ГРИВНІ»

На реверсі монети зображено стилізовану композицію. Ліворуч на матовому тлі розташовано символ знаку зодіаку Діви. У центрі монети викарбовано дівчинку на траві. Угорі праворуч знаходиться напис – «ДІВЧАТКО».

Read more
Деталі товару
4044

Характеристики

Серія
Дитячий Зодіак
Країна
Україна
Метал
Срібло
Номінал
2 гривні
Рік
2014
Вага монети, гр
7,78
Проба
925
Вага металу, oz
0,25
Валюта
Гривня
Збереження
На фото
Вид карбування
MS (Mint State)
Відношення авс/рев
Медальний (0°)
Форма
Коло
Гурт
Гладкий
Cтан
Чудова
Походження
Європа
Виробник
Україна
Монетний двір
Монетний двір України
Тираж, шт
10000
Діаметр, мм
26,5
Reviews
No comments

Menu

    Каталог монет

    Оцінити/Продати

    Подзвонити/Контакти

    Дзвінки безкоштовні

    0 800 33 1912

    Тільки для України!

    @skupkamonet_net

    Наші контакти

    Каталог и поиск

    SkupkaMonet.com.ua